- 2 avocado
- 1 ceapă mică
- jumătate de lămâie mică
- 1 lingură semințe decorticate de cânepă
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- 1 vârf de linguriță sare de Himalaya
- un praf de piper alb
Întâi de toate, avocado trebuie să fie de culoarea maro. Noi îl cumpărăm verde și îl introducem într-o pungă de hârtie, alături de un măr, pentru că mărul grăbește coacerea. Cam în două zile, avocado este ideal pentru prepararea rețetelor. Dacă îl găsiți direct de culoarea maro, priviți-i codița. Dacă este verde codița, puteți să-l achiziționați. Noi, după ce este copt avocado, îl păstrăm la frigider și o săptămână. Se menține proaspăt.
Iau 2 avocado și le tai în jumătate, înlătur sâmburele și scot tot conținutul cu o linguriță într-un bol. Adaug toate celelalte ingrediente și le blenderuiesc. Și, gata!
Salata aceasta de avocado cu ceapă este preferata lui Teodor, băiețelul meu de 2 ani. El o preferă pe un biscuit care înlocuiește pâinea și cu semințe de chia presărate peste. Este o salată excelentă pentru orice copil. Noi o preparăm ori de câte ori avem poftă, adică foarte des, dar este ideală pentru un mic dejun delicios, chiar și o cină bogată.
Geani și Teo vă doresc poftă bună!