Rețeta este pentru 4 porții și este cu adevărat delicioasă. Toate ingredientele sunt bio, iar supa cremă de praz cu ciuperci pleurotus și fulgi de ovăz este foarte hrănitoare și este printre preferatele băiețelului meu.
Eu o prepar cu:
2 fire mari de praz
4 pălării de ciuperci pleurotus măricele
2 linguri rase de fulgi de ovăz bio
2 foi de dafin mici
sare, piper alb, curcuma
patrunjel verde
1,5 litri de apă
fulgi de drojdie inactivă, semințe de cânepă decorticată (opțional)
Pun apa într-un recipient pe aragaz. În timpul acesta, tai prazul pătrățele mari, la fel și ciupercile pleurotus. Adaug legumele când apa este aproape de fierbere și le las pe foc nu mai mult de 5 minute. Întotdeauna am grijă ca recipientul în care prepar supa să aibă capac. Așa mă asigur eu că prepararea este mai rapidă și se păstrează foarte bine gustul legumelor.
Apoi, mixez totul. Eu pun condimentele când mixez, cu excepția dafinului, pe care îl adaug de la început. Pătrunjelul verde rămâne verde în farfurie, pentru că îl toc mărunt-mărunt și îl adaug la final.
Pentru și mai multă bogăție nutritivă, presar în farfurie fulgi de drojdie inactivă și cânepă decorticată.
Îmmm, supa cremă bio de praz cu ciuperci pleurotus și fulgi de ovăz este delicioasă! Vă urez poftă bună!