Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Aseara am preparat cu ajutorul meu de pret o pizza delicioasa

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 19.03.2014
1 comentarii Comenteaza
Citeste si Piureul de broccoli si spanac pregatit cu pasta de avocado, in loc de unt, este garnitura preferata a copilului meu

Aseara, am preparat cu ajutorul meu de pret o pizza delicioasa. Am facut pizza pe masuta lui Rares de lucru, din sufragerie!

 

Copilul meu era atat de incantat ca facem pizza si la fel de incantat ca i-am cumparat noul numar al dvd-ului cu Dora, incat am hotarat sa-l fac cu adevarat fericit si am mutat bucataria in sufragerie. Sigur va imaginati ce si cata activitate am avut eu dupa ce am introdus pizza in cuptor. Dar compromisul pe care l-am facut a meritat!

 

Am facut de putine ori pizza in casa, niciodata cu Rares. Nu am avut o reteta buna de blat de pizza, pana ieri, cand am descoperit o reteta care, pur si simplu, mi-a facut pofta: pizza de casa cu blat subtire si aromat. Multumesc, Adi Hadean!

 

  • 3 cani cu faina
  • 1 cana si jumatate cu apa (eu am pus apa minerala)
  • 10 gr de drojdie (o nuca)
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingura cu lapte (eu am pus lapte de migdale)
  • 1 lingurita cu oregano uscat
  • 1 lingurita cu busuioc uscat
  • zahar, sare

 

Un pic am modificat reteta de blat de pizza, data fiind intoleranta copilului meu la proteina din laptele de vaca. Si nu pentru ca o lingura cu lapte i-ar face rau, ci pentru ca noi avem in frigider numai lapte vegetal. Si am inlocuit apa plata cu cea minerala, pentru un plus de fragezime.

 

Aluatul pentru blat l-am facut inainte cu o ora de revenirea lui Rares de la gradinita, pentru ca micutului ii lipseste rabdarea si aluatul este nevoie sa stea la crescut. Am pus intr-o ceasca o lingura cu lapte de migdale, "o piscatura" de zahar si am adaugat drojdia si am amestecat pana ce aceasta s-a topit. Intr-un recipient incapator am pus cele 3 cani cu faina, apa minerala, un varf de lingurita cu sare si un altul cu zahar, oregano si busuioc, drojdia topita in laptele de migdale, uleiul de masline si am inceput sa amestec. Am framantat aluatul un sfert de ora, l-am acoperit cu un prosop si am plecat sa-mi iau copilul de la gradinita.

 

Rares m-a ajutat sa intind aluatul cu facaletul, pe masuta lui de lucru. Cu bucurie si mare raspundere. S-a tot invartit in jurul mesei, faina a mai si cazut pe parchet. Eu am pus blatul, de grosimea unui deget, in tava.

 

Dupa ce am uns blatul cu sos de rosii, ne-am jucat. Am pus felii subtiri de ciuperci proaspete si ardei rosu, broccoli, porumb, ceapa verde, usturoi verde, masline, bacon, rosii proaspete. Deasupra, am aruncat, in ploaie, cascaval vegetal razuit. Am introdus tava in cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 10 - 15 minute.

 

A iesit o pizza de casa delicioasa si a fost o supriza foarte placuta pentru tati!

 

 

sursa foto: http://www.adihadean.ro/2010/12/pizza-de-casa-cu-blat-sub%C8%9Bire-%C8%99i-aromat/

Citeste si Prajitura fara lapte, cu mere
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
    [0] => Array
        (
            [id] => 488
            [date] => 2016-09-26 07:40:23
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Manu
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => manuela_mihaila@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Am facut pizza dupa reteta dvs , a iesit intradevar foarte buna, nu este prima data cind ma inspir din retetele pe care le postati nu am dat gres niciodata foarte bune toate.
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

)
Manu 2016-09-26 07:40:23
Am facut pizza dupa reteta dvs , a iesit intradevar foarte buna, nu este prima data cind ma inspir din retetele pe care le postati nu am dat gres niciodata foarte bune toate.
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Pizzarele cu trei tipuri de brânză și semințe (P)
    Urmează o rețetă de sărățele românești, gustoase, rețetă veche, atât de veche, că ar putea să-i fie stră-stră-bunică lui Rareș al...
Garantat, cea mai bună pizza cu de toate! Legume, ierburi aromatice, sănătate, culoare, făină, veselie!
Și nu e nicio exagerare, ne-am lins pe degete! Și după gustul delicios al pizzei noastre cu toate legumele care ne-au ieșit în ochi la piață, pe un blat...
Să nu mergi la Brutărești când ți-e foame!
N-ai cum să ieși de acolo fără cel puțin 6 delicii culinare. N-ai cum! Ești om și ai simțuri.     Am mai povestit eu despre viteza cu care...
O super gustare pentru bibici, o super înghețată pentru cei mici
    Când a venit propunerea Nutricia, am simțit o ușoară emoție. Era în sufletul meu bucurie, entuziasm. Doar aveam să prepar o...
Dovlecei umpluți cu carne tocată de pui, legume și cușcuș, gătiți în voie de Crock-Pot.
Bine te-am găsit. Sunt Aura Angheliu și mă bucur să îți dezvălui rețeta mea de dovlecei umpluți cu carne tocată de pui, legume și cușcuș.  ...
Bărcuțe din vinete, umplute cu legume. Altfel de zacuscă.
Am mâncat ieri din bărcuțele de vinete cu legume și toți patru am dat votul pentru repetare meniului.   Pentru această rețetă, avem nevoie de 3...
Supă cremă de broccoli cu crutoane făcută de Ioana
Noi facem supă cremă de broccoli pentru 4, 5 persoane și ne place s-o mâncăm cu crutoane preparate tot de noi.   Pentru supa cremă avem nevoie de:...
Laptele vegan pe care Teodor îl bea cu poftă în fiecare dimineață. Lapte de caju
Eu și familia mea bem lapte vegan în fiecare dimineață, fără excepție.  Iar laptele de caju este foarte hrănitor și cu adevărat delicios.  ...
Salată de avocado cu ceapă pentru un mic dejun delicios sau o cină bogată
2 avocado 1 ceapă mică jumătate de lămâie mică 1 lingură semințe decorticate de cânepă 1 lingură fulgi de drojdie inactivă 1 vârf...
Salată orientală vegetală cu roșii uscate bio
Salata asta orientală vegetală este "curcubeu pe cerul gurii", cum ar spune un bun prieten. Eu o prepar de mulți ani și, de fiecare dată, mă bucur de ea ca...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.