Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Supă cremă de praz, broccoli și spanac cu crutoane de casă.

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 13.03.2015
0 comentarii Comenteaza
Citeste si Piureul de broccoli si spanac pregatit cu pasta de avocado, in loc de unt, este garnitura preferata a copilului meu

Lui Rareș îi plac foarte mult supele cremă, dar despre supa cremă de praz se exprimă și în cuvinte, dar și cu ochii: Îmmm, delicious!

 

Supa cremă este pe cât de simplu de preparat, pe atât de sănătoasă și de iubită de copii. Credeți-mă, mergeți la sigur!

 

Avem nevoie de un blender sau un mixer vertical pentru a transforma la final legumele fierte într-o cremă fină, dar am auzit că se pot trece și printr-o sită deasă. Eu prefer robotul în primul rând pentru rapiditate și, apoi, pentru că îmi permite să păstrez vitaminele. Știți, cele mai multe dintre legume își reduc cantitatea de vitamine prin tratare termică, cele verzi pierd aproximativ 30 de procente din substanțele hrănitoare prin fierbere. Așa încât eu nu fierb decât cartofii până devin moi, restul legumelor le prefer aproape fierte, pe unele doar aburite.

 

Pentru o supă cremă de praz, broccoli și spanac cât pentru 6-8 persoane eu folosesc:

 

4 cartofi potriviți ca mărime

1 praz mare

1 legătură mare de spanac (chiar 2)

1 broccoli măricel

sare, ulei de struguri (porumb, măsline sau orice alt tip de ulei preferați)

aproximativ 2 litri de apă

 

Curăț cartofii, îi pun la fiert și, când sunt fierți pe jumătate, adaug prazul tăiat bucățele.

 

Acum, prepar usturoiul pentru crutoanele de casă. Și îl pisez bine, bine. Când termin de pisat usturoiul, deschid cuptorul electric.

 

Ridic privirea la plită și verific cartofii cu o furculiță. Abia după ce s-au fiert cartofii, adaug broccoli și spanacul și mențin recipientul pe foc încă 1-2 minute. Atât. Cât îmi ia să scot pâinea și să pregătesc crutoanele. Și sunt foarte rapidă...

 

Pentru crutoanele noastre de casă, tai pâinea felii (copilul meu preferă pâinea cu semințe), apoi feliile în bucățele, le pun într-un strat uniform în tava de cuptor, presar peste ulei de măsline și mirodenii (fie usturoi pisat bine, fie cimbrisor, busuioc, boia de ardei dulce, rozmarin, sau câte puțin din toate). Introduc tava în cuptorul preîncins aproximativ 10 minute. Și sunt chiar delicioase!

 

Acum, înapoi la supă. Scot într-un ibric mare supă din vasul dat jos de pe aragaz ca să rămână supă doar cât să acopere legumele, chiar mai puțină. Pun ulei, sare după gust și le blender-uiesc bine până obțin o cremă fină. Cu mare grijă fac asta, să nu găsească Rareș al meu vreo legumiță  în supă.

 

Supa rămasă este pentru a avea posibilitatea să pregătești crema așa cum o  preferă membrii familiei, mai densă ori mai puțin densă.

 

Eu și iubitorul de supă cremă de praz, broccoli, spanac cu crutoane de casă vă dorim poftă bună!

 

Sursa foto aici.

Citeste si Aseara am preparat cu ajutorul meu de pret o pizza delicioasa
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
)
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Pizzarele cu trei tipuri de brânză și semințe (P)
    Urmează o rețetă de sărățele românești, gustoase, rețetă veche, atât de veche, că ar putea să-i fie stră-stră-bunică lui Rareș al...
Garantat, cea mai bună pizza cu de toate! Legume, ierburi aromatice, sănătate, culoare, făină, veselie!
Și nu e nicio exagerare, ne-am lins pe degete! Și după gustul delicios al pizzei noastre cu toate legumele care ne-au ieșit în ochi la piață, pe un blat...
Să nu mergi la Brutărești când ți-e foame!
N-ai cum să ieși de acolo fără cel puțin 6 delicii culinare. N-ai cum! Ești om și ai simțuri.     Am mai povestit eu despre viteza cu care...
O super gustare pentru bibici, o super înghețată pentru cei mici
    Când a venit propunerea Nutricia, am simțit o ușoară emoție. Era în sufletul meu bucurie, entuziasm. Doar aveam să prepar o...
Dovlecei umpluți cu carne tocată de pui, legume și cușcuș, gătiți în voie de Crock-Pot.
Bine te-am găsit. Sunt Aura Angheliu și mă bucur să îți dezvălui rețeta mea de dovlecei umpluți cu carne tocată de pui, legume și cușcuș.  ...
Bărcuțe din vinete, umplute cu legume. Altfel de zacuscă.
Am mâncat ieri din bărcuțele de vinete cu legume și toți patru am dat votul pentru repetare meniului.   Pentru această rețetă, avem nevoie de 3...
Supă cremă de broccoli cu crutoane făcută de Ioana
Noi facem supă cremă de broccoli pentru 4, 5 persoane și ne place s-o mâncăm cu crutoane preparate tot de noi.   Pentru supa cremă avem nevoie de:...
Laptele vegan pe care Teodor îl bea cu poftă în fiecare dimineață. Lapte de caju
Eu și familia mea bem lapte vegan în fiecare dimineață, fără excepție.  Iar laptele de caju este foarte hrănitor și cu adevărat delicios.  ...
Salată de avocado cu ceapă pentru un mic dejun delicios sau o cină bogată
2 avocado 1 ceapă mică jumătate de lămâie mică 1 lingură semințe decorticate de cânepă 1 lingură fulgi de drojdie inactivă 1 vârf...
Salată orientală vegetală cu roșii uscate bio
Salata asta orientală vegetală este "curcubeu pe cerul gurii", cum ar spune un bun prieten. Eu o prepar de mulți ani și, de fiecare dată, mă bucur de ea ca...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!