Salata asta orientală vegetală este "curcubeu pe cerul gurii", cum ar spune un bun prieten. Eu o prepar de mulți ani și, de fiecare dată, mă bucur de ea ca prima dată. La fel și soțul și copilul meu de 1 an și 2 luni. Este chiar mai bună decât salata orientală clasică, cu ou și mult mai hrănitoare. Ingredientele sunt toate bio.
Pentru salata orientală vegetală cu roșii uscate bio folosesc:
1 kg de catofi fierți în coajă
1 legătură de ceapă verde
1 borcan de 200 g de roșii uscate la soare în ulei bio
250 g măsline bio tăiate rondele fără sâmburi
2 linguri pline de semințe de cânepă decorticată
2 linguri de semințe de susan crud
fulgi de drojdie inactivă
sare de himalaya
ulei de măsline
oțet de mere
Prefer să fierb cartofii în coajă, simt un gust mult mai dulce. Consider fierți cartofii și numai buni de scos din apă când intră furculița ușor în ei. Apoi, îi las câteva minute să se răcească, îi curăț de coajă, îi tai pătrățele mici și îi pun într-un recipient încăpător.
Peste cartofi adaug ceapa verde tăiată marunt, roșiile uscate bio, măslinele bio tăiate rondele, cânepa decorticată, susanul, fulgii de drojdie inactivă, sare și piper după gust. Stropesc totul cu oțet de mere și adaug ulei de măsline. Amestec toate ingredientele cu două linguri. Apoi, mut salata într-un bol de sticlă, pentru că este foarte important efectul vizual.
La final, îmi chem băieții la masă, pe soțul meu și pe băiețelul nostru de 1 an și 2 luni. Le place foarte mult salata orientală vegetală cu roșii uscate bio.