Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Pizzarele cu trei tipuri de brânză și semințe (P)

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 06.03.2017
0 comentarii Comenteaza
Citeste si Supă cremă bio de praz cu ciuperci pleurotus și fulgi de ovăz

 

 

Urmează o rețetă de sărățele românești, gustoase, rețetă veche, atât de veche, că ar putea să-i fie stră-stră-bunică lui Rareș al meu. Dar el a îmbunătățit-o, zice, și i-a dat un nume proaspăt, zice, Pizzarele.

 

„Hai să punem mai multe tipuri de brânză, ca la paste. Și semințe, ca la blatul de pizza, ce zici? Am putea să le numim Pizzarele. E un nume potrivit, combinat și vesel.” Eu m-am opus, sunt mai așezată așa și am un respect deosebit pentru tradițional românesc, dar m-a convins. Până la urmă, unde-i pasiune și creativitate, nu e loc de decât pentru îmbrățișări. Nu că nu ne-am fi și certat un pic în timpul preparării, dar asta rămâne între noi, bucătarii.

 

 

Ingrediente pentru pizzarele

200 g de untură

250 g de brânză sărată. Noi am combinat brânză de oaie, brânză de vacă și vedeta noastră, mozzarella, pe care am răzuit-o și peste pizzarelle la final

100 ml de lapte

1 linguriță cu sare

2 ouă

drojdie cât o nucă

3-4 lingurițe semințe de chia

3-4 lingurițe semințe de in hidratate înainte

500 g de făină (sau cât cuprinde)

 

 

Preparare pizzarele

Amestecați drojdia cu laptele călduț (atenție, nu fierbinte!), sarea și o lingură de făină și lăsați amestecul la dospit 10 minute. Noi l-am pus într-un pahar și l-am acoperit cu o farfurioară. Într-un vas separat, adăugați făina. Noi facem ca un cuib în făină în care adăugăm amestecul din pahar (mulți  îl numesc maia, dar eu consider maia fermentația naturală, pe care urmează să o încercăm și noi), untura, ouăle, brânza și mozzarella rase, semințele și le amestecăm. Dacă mai e nevoie, mai adăugați făină și frământați până obțineți o cocă elastică. O lăsați să crească 30 de minute. O dezveliți apoi și o întindeți într-o foaie groasă de 1-2 cm, cam cât grosimea unui deget. Și vă jucați cu formele. Noi ne-am descurcat bine cu cuțitașul special pentru tăiat pizza și am obținut sărațele ciufulite la margini. Am răzuit mozzarella Gourmet, vedeta noastră, și le-am introdus în cuptorul încins înainte. Au stat acolo la 180 de grade 15 minute.

 

Vă invit să urmăriți filmarea și să vedeți ce ne-a ieșit la final. Și să admirați și decorul.

 

 

V-am făcut poftă, nu? Hai și voi. E distractiv și pizzarelele sunt delicioase. Sunt gustare pentru la școală, ronțăială în timpul filmului și pe drum spre vacanță. Dacă v-am convins cu rețeta noastră și sunteți, pe deasupra, și voi fani brânză, cumpărați mozzarela Gourmet de la Delaco, cu bulină promo „Fă pizza acasă”, bucătăriți și trimiteți codul unic la Fan Brânză. E simplu și s-ar putea să vă bucurați și de unul dintre sutele de premii Delaco: zilnic, 1 mașină de pâine, 2 tăvi pentru pizza, 3 feliatoare; săptămânal, 2 tablete iPad.

 

Mozza fie cu voi!

Citeste si Garantat, cea mai bună pizza cu de toate! Legume, ierburi aromatice, sănătate, culoare, făină, veselie!
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
)
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Garantat, cea mai bună pizza cu de toate! Legume, ierburi aromatice, sănătate, culoare, făină, veselie!
Și nu e nicio exagerare, ne-am lins pe degete! Și după gustul delicios al pizzei noastre cu toate legumele care ne-au ieșit în ochi la piață, pe un blat...
Să nu mergi la Brutărești când ți-e foame!
N-ai cum să ieși de acolo fără cel puțin 6 delicii culinare. N-ai cum! Ești om și ai simțuri.     Am mai povestit eu despre viteza cu care...
O super gustare pentru bibici, o super înghețată pentru cei mici
    Când a venit propunerea Nutricia, am simțit o ușoară emoție. Era în sufletul meu bucurie, entuziasm. Doar aveam să prepar o...
Dovlecei umpluți cu carne tocată de pui, legume și cușcuș, gătiți în voie de Crock-Pot.
Bine te-am găsit. Sunt Aura Angheliu și mă bucur să îți dezvălui rețeta mea de dovlecei umpluți cu carne tocată de pui, legume și cușcuș.  ...
Bărcuțe din vinete, umplute cu legume. Altfel de zacuscă.
Am mâncat ieri din bărcuțele de vinete cu legume și toți patru am dat votul pentru repetare meniului.   Pentru această rețetă, avem nevoie de 3...
Supă cremă de broccoli cu crutoane făcută de Ioana
Noi facem supă cremă de broccoli pentru 4, 5 persoane și ne place s-o mâncăm cu crutoane preparate tot de noi.   Pentru supa cremă avem nevoie de:...
Laptele vegan pe care Teodor îl bea cu poftă în fiecare dimineață. Lapte de caju
Eu și familia mea bem lapte vegan în fiecare dimineață, fără excepție.  Iar laptele de caju este foarte hrănitor și cu adevărat delicios.  ...
Salată de avocado cu ceapă pentru un mic dejun delicios sau o cină bogată
2 avocado 1 ceapă mică jumătate de lămâie mică 1 lingură semințe decorticate de cânepă 1 lingură fulgi de drojdie inactivă 1 vârf...
Salată orientală vegetală cu roșii uscate bio
Salata asta orientală vegetală este "curcubeu pe cerul gurii", cum ar spune un bun prieten. Eu o prepar de mulți ani și, de fiecare dată, mă bucur de ea ca...
Supă cremă bio de praz cu ciuperci pleurotus și fulgi de ovăz
Rețeta este pentru 4 porții și este cu adevărat delicioasă. Toate ingredientele sunt bio, iar supa cremă de praz cu ciuperci pleurotus și fulgi de ovăz este foarte...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!