Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Ca să poată accesa creierul academic, copilul meu are nevoie de o punte (P)

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 30.10.2017
11 comentarii Comenteaza
Citeste si Cum și-a învățat o mamă din Rusia fetița să scrie. Metoda mi se pare genială!

 

 

Copilul meu, ca să poate accesa creierul academic (termen inventat), are nevoie de o punte. Aș spune că toți copiii au, dar ar fi o îndrăzneală a unei mame care nu cunoaște decât experiența ei. Așa că am să vorbesc despre copilul meu și atât.

 

Pe Rareș l-am primit cadou. Știu, știu că a venit pe lume pentru el și că își aparține sieși și sunt ok cu gândul ăsta. Dar atâtea m-au învățat experiențele de mamă și felul lui de a cunoaște lumea, că sunt convinsă acum, după 7 ani de provocări, că venirea lui pe lume a fost și un buchet de flori pentru mine.

 

El m-a condus pe calea lui, iar eu am ținut ochii mari deschiși.

 

Era bebeluș, iar eu îl purtam peste tot și-i povesteam întruna, îi spuneam chiar și chestiuni administrative, dar într-un fel care îi capta atenția. Nu stiam pe-atunci de ferestrele de oportunitate, doar așa simțeam să-l introduc în lumea noastră pe omulețul care părea că vrea deja să alerge.

 

Era mititel, dar înțelegea totul, iar eu am început să introduc noțiuni. De, ieșiserăm în lume și erau copii care arătau că știu multe. Uite, culorile. Mi-amintesc perfect sentimentul de neliniște că al meu copil nu le identifica, deși joaca lui preferată era cu creioanele colorate. Și, câteva zile, în timp ce-i povesteam orice, mai scoteam din buzunarul meu de cuvinte numele unei culori. Îl întrebam ‚Ce culoare e asta?’, iar el ori nu-mi răspundea deloc, ori îmi închidea gura cu un iritat ‚Nu tiu!’. Până într-o zi când entuziasmului meu în fața galbenului frumos al unei păpădii, el  a răspuns: ‚Uaau, ute, mami, e ca soaiele!’. A fost ceva de genul ‚Așa vreau să mă-nveți!’.

 

Am înțeles atunci că NU TREBUIE să-l învăț eu asta, și asta, și asta. Le învață singur. Tot ce are nevoie copilul meu de la mine și de la toți cei care îl vor învăța vreodată ceva este acea punte care să-l conducă de la creierul emoțional la creierul academic. Iar puntea asta poate să fie surpriza, plăcerea, sau tăcerea uneori, sentimentul de siguranță, de aparțenență, de acceptare, de înțelegere, ba și susținere a nereușitei lui nu ca o ratare, ci ca o etapă în procesul învățării. Punte ar putea să fie și sentimentul acela de frustrare că încă nu știe, dar nu, niciodată, frică, rușine, vină, comparare cu alții. Acestea nu fac decât să consume inutil energie, energie care este musai să fie adusă în corp din afară, suplinită cumva.

 

Era elev la clasa pregătitoare, nu mai demult de anul trecut, când l-am rugat să nu mai deseneze în timpul orei. Explicația lui m-a pus serios pe gânduri: ‚Mami, creierul meu e ca o casă cu subsol și mansardă. Eu, la școală, când fac adunări și scăderi, trebuie să cobor la subsol, de fiecare dată. Și este foarte obositor. În plus, acolo e întuneric. Când desenez, stau la mansardă, unde e multă lumină și mă pot concentra mai bine. Înțelegi de ce desenez eu mereu?’ Dar am înțeles perfect. Școala merge înainte pe un sistem care nu mai este pentru copiii de azi. N-a fost nici pentru noi, dar i-am supraviețuit. Ori, lumea nu mai are nevoie de supraviețuitori, ci de reformatori.

 

Cu toate astea, cred că soluția nu este să mă concentrez pe ce nu reușește școala pentru copilul meu, ci să observ ce pot face pentru el eu, 1 la 1. Și să mă conectez cu el așa cum știu că are nevoie, astfel încât să își păstreze vie curiozitatea, creativitatea, capacitatea de a gândi divergent. Sincer, de multe ori, nu reușesc eu acasă, 1 copil la 1 părinte, să leg puntea spre învățare, pentru care eu una recunosc că nu este necesară o instruire anume profesională, doar o deschidere a ochilor spre cine e și de ce are nevoie propriul copil. La școală, cu atât mai putin. Nu e... timp. Rareș este 1 din 34 de copii diferiți, provenind din medii diferite, cu nevoi diferite, cu hărți ale creierului în stadii diferite de dezvoltare, cu pasiuni și aptitudini diferite. Drept urmare, ceea ce e demonstrat deja, la școală, un copil care încă funcționează preponderent emoțional și încă are nevoie de punte consumă foarte multă energie ca să învețe.

 

Ce pot să fac este să compensez acasă cu conectare, cu glume deja pe subiectul sărutului pe gură, cu muultă răbdare la teme, mai nou cu vizionat împreună, foarte implicat, filme motivaționale. Și să-l ajut cu suplimente naturale.

 

Am încercat multe, dar multe companii producătoare de suplimente cu vitamine, minerale, imunostimulente  etc. De când avea Rareș vreo 3 ani, m-am oprit la SECOM.  Și le-am încercat pe toate pentru copii de la ei, toate naturale, toate cu un gust plăcut, pentru administrarea cărora nu eram nevoită să inventez povești. I-am dat și First Defense, și Colostrum, și Aller Care (mai ales, Aller Care), Calciu sirop, Multi Vitamin & Mineral.  Si toate l-au ajutat. Acum, ia singur Cod Liver Oil, un supliment pe baza de ulei purificat din ficat de cod, cu gust natural de căpșune.

 

Fiecare părinte își consideră copilul un mic geniu în felul lui unic și este firesc și cât se poate de real. Plecând de aici, SECOM a inventat termenul Einstein-ism pentru a explica fenomenul. Acizii grași Omega-3 le oferă celor mici suport cognitiv, iar produsele care conțin ulei din ficat de cod sunt promovate sub acest concept jucăuș.

 

E bine de știut că uleiul din ficat de cod are un conținut ridicat de acizi grași esențiali polinesaturați Omega 3, EPA și DHA (creierul este 60% grăsime, dintre care 30% DHA).

 

Cod Liver Oil este siropul care chiar suplinește din afară energia pentru învățare, un ajutor de nădejde al creierului în dezvoltarea hărților lui, mai ales când nu e timp de punte si consumă energie ca o uzină. Susține atenția, concentrarea și capacitatea de memorare. Pe lângă asta, ajută la menținerea sănătății sistemului osos, la absorbția și utilizarea normală a calciului și a fosforului, ajută inima și ficatul.

 

 

[CONCURS] Până să cumperi Cod Liver Oil din farmacii sau să-l comanzi  de aici, înscrie-te la concursul nostru. Împreună cu Secom, mă bucur să pot oferi 5 kituri care conțin Cod Liver Oil +  SECOMpedia, o cărticică drăguță despre creier, accesibilă pentru cei mici.

 

Tot ce este nevoie să faci este să lași un comentariu mai jos, sau aici (în pagina de facebook a jurnalului) în care să scrii cât timp dintr-o zi petrece copilul tău la și pentru școală, cu teme, cursuri, meditații. Apoi, să-i dai o îmbrățișare. :)

 

Ai timp până vineri, 3 noiembrie, orele 00:00. Extragerea o voi face sâmbătă, 4 noiembrie, cu ajutorul random.org, când voi anunța câștigătorii. Succes și mult spor la îmbrățișat!

Citeste si Care este cheia pentru a deschide inimile copiilor opozanți ne spune Oana Moraru
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
    [0] => Array
        (
            [id] => 615
            [date] => 2017-11-04 12:01:53
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Aura Angheliu - Jurnalul unei mame
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => aura.angheliu@jurnaluluneimame.ro
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => https://www.jurnaluluneimame.ro
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Am făcut extragerea, iar câștigătorii celor 5 kit-uri Cod Liver Oil sunt: Valentina Jugaru, Anca B, Mihaela Morgovan, Ruxandra Andreea Dragan, Gabriela Mates Strîmb. Săptămâna ce urmează veți primi premiile. Am rugămintea să-mi scrieți detaliile pentru curierat (nume complet, adresă, număr de telefon) în mesaj privat pe facebook sau pe aura.angheliu@jurnaluluneimame.ro. Felicitări tuturor. Și mulțumesc fiecăruia în parte pentru implicare, aprecieri, observații, îmbrățișări! Mulțumesc, Secom Romania! Am promovat cu drag și încredere Einstein-ismul.
Aici este video-ul cu extragerea:
https://www.facebook.com/jurnaluluneimame/posts/767079713464891?comment_id=769331873239675
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [1] => Array
        (
            [id] => 613
            [date] => 2017-11-02 19:57:50
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Apostoiu Mihaela
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => blondata8608@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Fetita mea Andrada este la grădinița, grupa mare, petrece cam 5 ore/zi la grădinița, o data pe saptamana are dansuri si innot,mai facem si activitati acasa cand are chef ,e copil si trebuie sa se joace,nu o stresez, e inca mica!
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [2] => Array
        (
            [id] => 612
            [date] => 2017-11-02 18:45:29
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Dana
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => dana_calus@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Facem homeschooling. Clasa I, 3 ore/zi. Imbratisari fara numar :)
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [3] => Array
        (
            [id] => 611
            [date] => 2017-11-02 17:02:14
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Candrea Nadia
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => new_nadiabios@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Olivia are cinci ani si jumatate si merge la o gradinita cu program prelungit. La anul ne vom inscrie in clasa 0 si as opta si pentru " after school" pentru ca noi lucram 8 ore pe zi si nu poate ramane singura acasa. Este, asa cum obisnuiesc sa spun, un copil " de cursa lunga"! De la un an si zece luni la cresa, acum la gradi, cu un program care o tine " antrenata" si departe de casa mai mult de opt ore pe zi. Nu am neglijat niciodata suplimentele nutritive, tocmai pentru ca sunt consumuri energetice mari la aceasta varsta, copiii sunt in crestere si sigur nu reusesc sa asigure un aport normal si complet de nutrienti esentiali numai din alimentatie.
Cunoastem si iubim produsele Secom, mai mult am recomandat chiar acest Cod Liver Oil si omologul sau capsulat Pure DHA mai multor mamici. Noi am avut o situatie mai speciala in copilaria timpurie a Oliviei si cunoastem foarte bine beneficiile uleiului de peste!
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [4] => Array
        (
            [id] => 609
            [date] => 2017-11-02 12:08:22
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Raluca
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => neamtu.raluca@yahol.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Baiatul meu este clasa a Vi-a. La scoala sta zilnic 5-6 ore. Acasa invata 2-3 ore.
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [5] => Array
        (
            [id] => 606
            [date] => 2017-10-31 14:15:28
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Anca B
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => anca.buga@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Baiatul cel mare e in clasa a III-a si petrece cam 6-7 ore la scoala si teme plus 2 ore engleza sau sport. Foarte mult intr-adevar!
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [6] => Array
        (
            [id] => 600
            [date] => 2017-10-30 21:51:01
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Ruxandra Andreea Dragan
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => ruxypo@gmail.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Alex merge la gradinita. De curand a inceput sa stea si la program lung, deci sta aproape 9 ore... se joaca, iese afara, doarme si mananca. Teme nu avem, din fericire, sper sa nu avem pana ajungem la scoala! Mi-e groaza de fisele de lucru de la gradinita, de coloratul in contur, de cantecele absurde si poezii depasite, de spectacole gratuite si inutile (serbari)...
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [7] => Array
        (
            [id] => 597
            [date] => 2017-10-30 20:50:18
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Lilia
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => liliatoma@yahoo.fr
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Pff, mult, prea mult. 
Are 6-7 ore pe zi la scoala + 2-4 ore de teme. Uneori depaseste( cand a doua zi are test, de ex.)
Meditatii si alte cursuri nu are. Doar dansuri populare 2-3 ore pe saptamana. 
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [8] => Array
        (
            [id] => 592
            [date] => 2017-10-30 16:30:20
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Simona
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => simonastefanuca@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Al meu inca nu e de varsta gradinitei si nici a scolii si sincer daca ne permiteam financiar cred ca l-as fi educat eu acasa...Deja l-am imbratisat azi de nenumarate ori fiind un copil purtat de foarte micut.
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [9] => Array
        (
            [id] => 584
            [date] => 2017-10-30 13:52:02
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => monica ciobotaru
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => monica.antohi@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Radu nu e inca la varsta de gradinita / scoala - il voi inscrie la gradinita anul viitor, dar urmaresc cu ingrijorare ce se intampla in sistemul nostru de educatie; copilului i se dau teme inca de la gradinita, punandu-se accent deosebit pe fisele de lucru, ceea ce ii ia din timpul de joaca atat de necesara in primii ani. 
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [10] => Array
        (
            [id] => 580
            [date] => 2017-10-30 11:01:47
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => PicincuH Viorica
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => blue_t42003@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => 
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Of, petrece mult prea mult...copilaria lor nu mai e o copilarie atat de frumoasa, cum a fost a noastra; la scoala sta intre 4 si 6 ore, plus aproximativ 2 ore alocate temelor si o ora studiului (instrument).
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

)
Am făcut extragerea, iar câștigătorii celor 5 kit-uri Cod Liver Oil sunt: Valentina Jugaru, Anca B, Mihaela Morgovan, Ruxandra Andreea Dragan, Gabriela Mates Strîmb. Săptămâna ce urmează veți primi premiile. Am rugămintea să-mi scrieți detaliile pentru curierat (nume complet, adresă, număr de telefon) în mesaj privat pe facebook sau pe aura.angheliu@jurnaluluneimame.ro. Felicitări tuturor. Și mulțumesc fiecăruia în parte pentru implicare, aprecieri, observații, îmbrățișări! Mulțumesc, Secom Romania! Am promovat cu drag și încredere Einstein-ismul.
Aici este video-ul cu extragerea:
https://www.facebook.com/jurnaluluneimame/posts/767079713464891?comment_id=769331873239675
Apostoiu Mihaela 2017-11-02 19:57:50
Fetita mea Andrada este la grădinița, grupa mare, petrece cam 5 ore/zi la grădinița, o data pe saptamana are dansuri si innot,mai facem si activitati acasa cand are chef ,e copil si trebuie sa se joace,nu o stresez, e inca mica!
Dana 2017-11-02 18:45:29
Facem homeschooling. Clasa I, 3 ore/zi. Imbratisari fara numar :)
Candrea Nadia 2017-11-02 17:02:14
Olivia are cinci ani si jumatate si merge la o gradinita cu program prelungit. La anul ne vom inscrie in clasa 0 si as opta si pentru " after school" pentru ca noi lucram 8 ore pe zi si nu poate ramane singura acasa. Este, asa cum obisnuiesc sa spun, un copil " de cursa lunga"! De la un an si zece luni la cresa, acum la gradi, cu un program care o tine " antrenata" si departe de casa mai mult de opt ore pe zi. Nu am neglijat niciodata suplimentele nutritive, tocmai pentru ca sunt consumuri energetice mari la aceasta varsta, copiii sunt in crestere si sigur nu reusesc sa asigure un aport normal si complet de nutrienti esentiali numai din alimentatie.
Cunoastem si iubim produsele Secom, mai mult am recomandat chiar acest Cod Liver Oil si omologul sau capsulat Pure DHA mai multor mamici. Noi am avut o situatie mai speciala in copilaria timpurie a Oliviei si cunoastem foarte bine beneficiile uleiului de peste!
Raluca 2017-11-02 12:08:22
Baiatul meu este clasa a Vi-a. La scoala sta zilnic 5-6 ore. Acasa invata 2-3 ore.
Anca B 2017-10-31 14:15:28
Baiatul cel mare e in clasa a III-a si petrece cam 6-7 ore la scoala si teme plus 2 ore engleza sau sport. Foarte mult intr-adevar!
Ruxandra Andreea Dragan 2017-10-30 21:51:01
Alex merge la gradinita. De curand a inceput sa stea si la program lung, deci sta aproape 9 ore... se joaca, iese afara, doarme si mananca. Teme nu avem, din fericire, sper sa nu avem pana ajungem la scoala! Mi-e groaza de fisele de lucru de la gradinita, de coloratul in contur, de cantecele absurde si poezii depasite, de spectacole gratuite si inutile (serbari)...
Lilia 2017-10-30 20:50:18
Pff, mult, prea mult.
Are 6-7 ore pe zi la scoala + 2-4 ore de teme. Uneori depaseste( cand a doua zi are test, de ex.)
Meditatii si alte cursuri nu are. Doar dansuri populare 2-3 ore pe saptamana.
Simona 2017-10-30 16:30:20
Al meu inca nu e de varsta gradinitei si nici a scolii si sincer daca ne permiteam financiar cred ca l-as fi educat eu acasa...Deja l-am imbratisat azi de nenumarate ori fiind un copil purtat de foarte micut.
monica ciobotaru 2017-10-30 13:52:02
Radu nu e inca la varsta de gradinita / scoala - il voi inscrie la gradinita anul viitor, dar urmaresc cu ingrijorare ce se intampla in sistemul nostru de educatie; copilului i se dau teme inca de la gradinita, punandu-se accent deosebit pe fisele de lucru, ceea ce ii ia din timpul de joaca atat de necesara in primii ani.
PicincuH Viorica 2017-10-30 11:01:47
Of, petrece mult prea mult...copilaria lor nu mai e o copilarie atat de frumoasa, cum a fost a noastra; la scoala sta intre 4 si 6 ore, plus aproximativ 2 ore alocate temelor si o ora studiului (instrument).
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Nu arăta asta, că nu e de bine!
    Am fost dură cu Rareș. I-am zis că sunt atât de furioasă, că aș putea să-l închid într-o cameră, sau să-l ameninț, sau să-l...
O medalie de bronz și trei lecții valoroase pe care viața i le-a predat într-o singură zi
Rareș a venit de la Cupa Olteniei karate kyokushin cu bronzul și cu trei lecții învățate într-o jumătate de zi. Lecția nerenunțării, lecția credinței că...
Esti și tu prea sensibilă?
    Sunt diferită, asta e cert și mi-e clar. Cei mai mulți oameni se bazează pe cele cinci simțuri. Eu mai simt ceva. Și simt mai mult. Și,...
De ce se imită atât de prost
Am multe începuturi în notițele telefonului, cele mai multe scrise noaptea, tastate neinteligibil de către oricine altcineva decât mine, unele...
Dacă pornești de la premisa că el trebuie să tacă și să asculte, ai greșit din start
    Față de tine.   Față de el, am scris zeci de rânduri cum. În fața ta, va învăța să construiască grimase,...
Un bătrânel, o zi de toamnă revelatoare și un studiu despre viață
    Am ajuns într-un moment al vieții mele când am înțeles niște mici, dar semnificative diferențe. Una dintre ele e asta:...
Nu vă feriți copiii de frustrări
Era jumătatea lui iunie ’92, serbare de sfârșit de clasa a IV.   Domnișoara învățătoare organiza serbări foarte frumoase, adevărate...
Știu ce le place celorlalți la tine
    Rareș mi-a zis ieri că abia așteaptă să înceapă școala. Primul gând de bucurie naivă s-a dus spre speranța că-i e dor de școală...
Cel mai bun remediu pentru uitare
Uit. Uit des. Știu că toată lumea uită, dar eu pierd amintiri chiar și de pe o zi pe alta, și nu e o glumă. ‚Păi, tu mi-ai zis!’ , îmi zice...
Mai am puțin, puțin de tot, și scap de măști
    - Rareș, iubitule, cred că am să-ți par schimbată o vreme. M-am hotărât să-mi dau voie să fiu cum simt să fiu. Să nu mai țin în...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.