Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Mesajul doamnei director după mobilizarea de astăzi de la Școala nr. 38 din Constanța: Suntem o familie! Familia 38!

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 24.09.2017
0 comentarii Comenteaza
Citeste si Dialogul transformării cu ai noștri copii începe cu noi

Câți dintre voi ați auzit cuvintele acestea din gura unui director de școală? Dar câți dintre voi le-ați și văzut puse în practică. Ei bine, eu da. Azi.

 

Un incendiu a izbucnit aseară, 23.09.2017, în jurul orelor 22:00, la Școala 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța. Focul a fost stins în mai puțin de 10 minute de către echipajul de la ISU Dobrogea cu două autospeciale. Incendiul nu a fost unul devastator, însă fumul și-a facut loc, iar funinginea s-a așternut până și în clasa în care învață copilul meu, aflată la etajul al doilea al clădirii.

 

La 01:55 noaptea, am primit și informarea oficială, în calitate de membru în Consiliul de Administrație. Doamna director Iris Sarchizian ne convoca la o ședință de urgență dimineață, la orele 10:00, pentru evaluarea pagubelor și suspendarea cursurilor luni, 25.09.20217.

 

Este foarte important să menționez aici, și deloc întâmplător, că Școala  nr. 38 aștepta luni, 25.09.2017, oaspeți internaționali, vizită – schimb de experiență, parte din proiectul Erasmus+ Seeing and Reading the values. Vizita s-a amânat până miercuri.

Școala noastră reprezintă România în acest proiect și, în parteneriat cu Turcia, Spania, Italia, Croația și Polonia, și-a asumat și însușit tematica: integrarea valorilor universale în educația elevilor. Fiecare țară participantă a avut de promovat în rândul copiilor o valoare, Turcia-toleranța, Spania-dăruirea, Italia-responsabilitatea, Croația-onestitatea, Polonia-curățenia, iar România, prin Școala nr. 38, a avut de dezvoltat tema generozității.

 

Ori, ce s-a întâmplat astăzi este cel mai grăitor exemplu de generozitate. Dascăli, părinți și bunici s-au mobilizat într-o zi de duminică, în număr mare, pentru a oferi ajutor școlii.

 

Imaginile care vor curge mai jos sunt fotografii făcute la fața locului de către oamenii generoși care au participat la acțiunea de astăzi. Și sper să fie inspirație și pentru alte școli în sensul colaborării între părinți și dascăli, efortului comun, generozității.

 

Și adaug, cu toată convingerea și asumarea, că toate acestea au fost răsplătite de către părinți dascălilor școlii 38, dar, mai ales, doamnei director Iris Sarchizian, un om dedicat. Un adevărat director de unitate de învățământ, care a comunicat permanent cu părinții prin reprezentanții și dascălii claselor:

 

„În data de 23.09.2017, în jurul orelor 22:00, la Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța, s-a produs un incendiu din cauze necunoscute. Nu au fost afectate sălile de clasă, arhiva sau alte spații destinate depozitării documentelor școlare.

Consiliul de Administrație întrunit de urgență astăzi, 24.09.2017, a analizat situația existentă și a hotărât întreruperea cursurilor în data de 25.09.2017, cu acordul ISJ Constanța, pentru efectuarea igienizării școlii, urmând să se recupereze orele până la finalizarea semestrului I, an școlar 2017-2018.

 

Mulțumim în mod deosebit părinților pentru ajutorul acordat, demonstrând buna comunicare și spiritul civic.”

 

Am scris acest articol inspirată de desfășurarea de forțe din școala noastră. Și, pentru că știam că va inspira, am rugat-o pe doamna director Iris Sarchizian să transmită un mesaj tuturor celor care vor să asculte:

 

„Suntem o familie! Familia 38! Este ceea ce am arătat astăzi. Și este exemplul nostru, împreună, de educație autentică, pe care ne dorim să o perpetuăm pentru o societate normală. Ne dorim normalitate, tradusă și prin acest simț civic dezvelit azi. Îmbinăm tradiția cu inovația pentru binele și în folosul copiilor noștri. Pur și simplu, noi așa am fost educați și nu vom mai accepta sub nicio formă să fim dezbinați, denigrați, unii sau ceilalți, sau invadați de mesaje negative. Pe acest fundament se construiește educația adevărată.”

 

Citeste si World Education Fair, cel mai mare târg educațional pentru tinerii care vor să studieze în afara țării (P)
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
)
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Nu arăta asta, că nu e de bine!
    Am fost dură cu Rareș. I-am zis că sunt atât de furioasă, că aș putea să-l închid într-o cameră, sau să-l ameninț, sau să-l...
O medalie de bronz și trei lecții valoroase pe care viața i le-a predat într-o singură zi
Rareș a venit de la Cupa Olteniei karate kyokushin cu bronzul și cu trei lecții învățate într-o jumătate de zi. Lecția nerenunțării, lecția credinței că...
Esti și tu prea sensibilă?
    Sunt diferită, asta e cert și mi-e clar. Cei mai mulți oameni se bazează pe cele cinci simțuri. Eu mai simt ceva. Și simt mai mult. Și,...
De ce se imită atât de prost
Am multe începuturi în notițele telefonului, cele mai multe scrise noaptea, tastate neinteligibil de către oricine altcineva decât mine, unele...
Dacă pornești de la premisa că el trebuie să tacă și să asculte, ai greșit din start
    Față de tine.   Față de el, am scris zeci de rânduri cum. În fața ta, va învăța să construiască grimase,...
Un bătrânel, o zi de toamnă revelatoare și un studiu despre viață
    Am ajuns într-un moment al vieții mele când am înțeles niște mici, dar semnificative diferențe. Una dintre ele e asta:...
Nu vă feriți copiii de frustrări
Era jumătatea lui iunie ’92, serbare de sfârșit de clasa a IV.   Domnișoara învățătoare organiza serbări foarte frumoase, adevărate...
Știu ce le place celorlalți la tine
    Rareș mi-a zis ieri că abia așteaptă să înceapă școala. Primul gând de bucurie naivă s-a dus spre speranța că-i e dor de școală...
Cel mai bun remediu pentru uitare
Uit. Uit des. Știu că toată lumea uită, dar eu pierd amintiri chiar și de pe o zi pe alta, și nu e o glumă. ‚Păi, tu mi-ai zis!’ , îmi zice...
Mai am puțin, puțin de tot, și scap de măști
    - Rareș, iubitule, cred că am să-ți par schimbată o vreme. M-am hotărât să-mi dau voie să fiu cum simt să fiu. Să nu mai țin în...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.