Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Tu ai în tine tot. Eu nu vin cu soluții pentru tine, poate doar cu speranța că se poate

Publicat: 27.03.2017
0 comentarii Comenteaza
Citeste si De ce nu pot copiii să stea nemișcați pe scăunele sau în bănci și ce putem face. Informație de aur.

Când ai nevoie de energie, o găsești în tine. Când ai nevoie de fericire, în tine o găsești. Când ai nevoie de căi să ajungi la ele în tine, vin eu, sau altcineva, să-ți povestesc cum am ajuns eu. Nu e și drumul tău, dar e speranța că se poate.

 

În relația cu copilul tău, resursele tot în tine sunt. Ceilalți, inclusiv eu, doar îți amintesc că le ai. Nimeni, niciodată, nu va știi mai bine ca tine ce e mai bine pentru tine și copilul tău. Tu chiar știi, nu cu mintea, ci cu sufletul. Copilul tău e parte din tine. Tu știi ce ai pus în el. Și, orice ți-ar spune oricine să zici, să faci, să gândesti în raport cu el, este mai puțin important decât ce simți tu. Doar că uiți. Epuizarea te prinde într-un cerc vicios de supraviețuire, iar creierul se luptă să te țină în viață.

 

Metodele de educație cu blândețe sunt instrumente care te întorc la tine. Dacă nu funcționează nu înseamnă că nu ești bună, că metodele sunt greșite sau că copilul tău este mai mic, mai slab, mai, ci că ai nevoie să ai grijă de tine. Știi, înainte să plantezi, te ocupi de teren. O vreme, să nu plantezi nimic.

 

Atunci, respiră. Este cel mai simplu exercițiu de cultivare a liniștii creierului. Nu e nicio grabă. Nu alergi la maraton și nu vei primi medalie la final. Nu concurezi cu celelalte mame. Ești tu cu copilul tău. Eu cu al meu. Ce au nevoie și copilul tău, și copilul meu este iubirea. Dar cum îi hrănește este diferit. Trăim vieți diferite, experiențele ne tăvălesc prin fel și fel de sentimente. Ele, experiențele, pot să semene, și, ca o paranteză, unele am fi jurat înainte de a deveni mame că nu ni se vor întâmpla  nouă, dar cum le resimțim este atât de al nostru!

 

Ce pot eu să fac este să mă arăt ție. Să te liniștesc așa, cu ce fac eu să mă liniștesc pe mine.

 

Vorbeam, ieri, cu sora mea mai mare și-mi spunea că nu mai are soluții. Ea, proaspătă mămică de doi, de câteva zile amândoi acasă, eroină pentru fetița ei născută prematur, la 26 de săptămâni, în același timp, mamă full-time pentru băiețelul ei de 3 ani. Băiețelul, deși o iubește enorm pe pâinica lui surioară, o vrea pe mami a lui cum o avea înainte, doar pentru el, și reacționează așa cum numai mamele de doi știu. Eu nu, dar emoții atât de puternice am simțit și eu și am ajutat-o să se liniștească. Am ajutat-o să-și amintească (,) cât de bună mamă e ea pentru amândoi. Și i-am propus un joculeț, lantul iubirii, care mi-a venit spontan, doar pentru că îi simt ai mei. Azi, m-a sunat să-mi mulțumească. Dar eu jur că n-am făcut decât să îi amintesc ceea ce ea știa și uitase.

 

Eu sunt o mamă ca si tine, nu sunt expert în a fi mamă. Am trăit tot ce trăiești. Poate nu aceeași situatie, dar la aceeași intensitate emoțională, care e atât de copleșitoare uneori. Ia de la mine ce simți că-ți folosește ție. M-aș bucura să fie speranța că se poate, nu ce zic sau fac eu. Sau articolele mele să te ajute să-ți amintești că tu ai în tine tot.

 

Sursa foto aici.

Citeste si Ce ar face iubirea acum?
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
)
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.