Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Despre MiniArtShow, un teatru pentru copii original și educativ, cu actrița Ioana Ginghină

Publicat: 21.01.2017
0 comentarii Comenteaza
Citeste si Dacă privești un copil cu gândul că va înflori, el va începe să înflorească! Sfat pentru dascăli.

Inițiat cu entuziasm și pasiune acum 4 ani de actrița Ioana Ginghină, proiectul de teatru pentru copii, MiniArtShow, se bucură de un succes real în rândul celor mai sinceri spectatori, copiii. Ioana, mama a unei fetițe de 8 ani, asta și-a propus, să atragă micuții într-o lume de poveste și, acolo, în lumea pe care ei o simt cel mai aproape de ei, să le ofere modele. Educație alternativă prin creativitate, cu bucurie, culoare, muzică.

 

Îmi place mult proiectul Ioanei și am ales să vă vorbesc despre el. De fapt, să o rog pe ea să vă invite la spectacolele de teatru MiniArtShow, puse în scenă într-o manieră originală și creativă de o echipă de actori, păpușari, coregrafi și regizori profesioniști. Ioana Ginghină a răspuns la câteva întrebări.

 

 

De ce teatru pentru copii?

 

Teatrul pentru copii este pentru destinul meu. Încă de când eram studentă, am colaborat cu Teatrul Ion Creangă și apoi a devenit locul meu de muncă, astfel că, din 1998, lucrez cu și pentru copii. Era normal ca proiectul meu personal să fie tot dedicat copiilor.

 

 

Cu ce câștigați voi publicul mic și special la început de spectacol? După mine, copiii sunt un public special. Contrar credinței că sunt mai usor de impresionat, eu cred că sunt mult mai pretențioși și au o sinceritate care transpare. Și au nevoie de elemente de Uau! care să le capteze atenția.

 

Da, copiii sunt un public foarte special și greu de mulțumit din multe puncte de vedere. O dată că, acum, cei mici au parte de aceste animații 3D care sunt spectaculoase și foarte bine făcute, dar vin la pachet și cu părinții, deci publicul MiniArtShow este foarte pretențios.

 

Astfel că și spectacolele noastre sunt cu tematici diferite, muzica este originală, echipa tânără și ideea regizorală dinamică, pentru ca toată familia să aibă parte de un act artistic adecvat și complet.

 

 

Felicitări pentru campania „Vreau la teatru!”. Spune-mi mai multe despre, te rog. Cum ajungi la copiii din mediile defavorizate și ce spun acești copii după spectacol?

 

Până acum ne-am bucurat să aducem copii din medii defavorizate din București la spectacol, dar ne dorim să mergem și în alte zone din România, unde este atâta nevoie de noi. Teatrul, arta, în general, invită la creativitate și poate face minuni în dezvoltarea copiilor. De aceea îmi doresc să pot aduce toti copiii din țară la teatru. Reactiile lor sunt atât de calde, căci vin la final să ne îmbrățișeze și să ne mulțumească.

 

 

Ce piesă le-a plăcut cel mai mult copiilor și de ce crezi?

 

Cum spuneam, spectacolele sunt diferite, astfel că e greu să fac o statistică. Până acum toată lumea a plecat fericită de la noi. Încercăm ca piesele noastre să fie diferite și educative.

 

"Cântec pentru Tisha”, de exemplu, este un spectacol în care se cântă totul live, "Alice în Țara Minunilor" este o combinație de proiecții, efecte speciale și costume spectaculoase, "Dănilă Prepeleac" este un spectacol 100% românesc, cu muzică și dansuri de la noi, deci publicul se va bucura de un show autentic.

 

 

Vă propun o poveste care se petrece într-o lume magică, o poveste plină de nonsens, o călătorie inițiatică și un mesaj puternic pentru copilul din ziua de azi, "Alice în Țara Minunilor".

 

Am ales ca acest proiect să îmbine un decor virtual spectaculos, costume colorate și spectaculoase și o interpretare actoricească dinamică pentru ca micuții să nu se plictisească și să descopre lumea frumoasă și magică a poveștii, dar în care adevărata călătorie se întâmplă în interiorul micuței Alice.

 

Alice este o fetiță de 11 ani, care stă toată ziua în casă, jucându-se cu telefonul. Nu mai vede cât de frumoasă este natura, viața și nu mai crede în povești. Dar intră într-o lume fantastică și totul se schimbă.

 

 

Mi-a placut mesajul și, alături de Ioana și MiniArtShow, m-am bucurat să pot să vă ofer o invitație triplă la spectacolul Alice în Țara Minunilor, care se joacă duminică, 29 ianuarie 2017. Dacă o doriți, accesați pagina de facebook Jurnalul unei mame. Încă mai aveți timp, CONCURSUL se încheie mâine, 22 ianuarie, orele 24:00.

Update: Concursul s-a încheiat. Mulțumesc participanților și mulțumesc tuturor părinților care își duc copiii la teatru.

 

Stagiunea MiniArtShow este deschisă:

22 ianuarie ora 11:00 - "Danilă Prepeleac" - trailer aici.

28 ianuarie ora 11:00- " Cântec pentru Tisha" - trailer aici.

29 ianuarie ora 11:00 - " Alice in Wonderland".

 

Biletele se găsesc aici. Iar programul complet este detaliat pe site-ul oficial sau pe pagina de facebook MiniArtShow.

 

 

Citeste si Cum a reușit o mamă să lipească aripile tăiate de o profesoară
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
)
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.