Când a venit propunerea Nutricia, am simțit o ușoară emoție. Era în sufletul meu bucurie, entuziasm. Doar aveam să prepar o rețetă sănătoasă cu cerealele Aptamil, cu experiența unei mame care a bifat diversificarea. Dar mai încolțea ceva. N-am știut de unde vine acel ceva, inițial. L-am pus pe seama faptului că eu nu am mai făcut o rețetă pentru un bebeluș de 5 ani și. Dar nu, era vorba despre emoția care îmbrăca starea mea din perioada diversificării, a unei mame începătoare, aflată permanent în criză de timp, alergată mai ceva ca la maraton, pusă pe hrănit copilul după carte, cu multe întrebări și puține răspunsuri, care a reușit să transforme masa copilului într-un stres. Mi-am dat seama abia în timp ce preparam rețeta pe care am să ți-o împărtășesc și ție. Acum, am fost atât de relaxată! Așa să fii și tu.
L-am convocat și pe ajutorul meu de preț, Rareș, care, când a auzit că facem o rețetă pentru bebeluși, a cam strâmbat din nas. Eu nu mai sunt bebeluș demult și n-o să gust, să știi. Te ajut, că ți-am promis, dar să nu cumva să-mi ceri să și mănânc!, mi-a zis. Atunci, am hotărât să improvizez și ce a ieșit o să te încânte cu siguranță dacă ai și un copil trecut de bebelușeală.
O super gustare pentru bibici cu cerealele Aptamil și fructe proaspete de sezon, pe care am transformat-o în super înghețată pentru cei mici. Ca printr-o magie!
Am ales pentru rețeta noastră, din cele 5 sortimente de cereale Aptamil, varianta 7 Cereale cu Pronutravi2, recomandată bebelușilor după vârsta de 6 luni. Apropo, știai că cerealele Aptamil nu au zahar adaugat, ci doar zaharuri prezente in mod natural in cereale? Și sunt bogate în Fier, Iod, vitamina C și vitamina D, elemente ce contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la dezvoltarea armonioasă a creierului bebelușului, alături de dragostea ta necondiționată.
Gustarea se pregătește foarte rapid, mai ales dacă o vei prepara cu lapte matern, și este sănătoasă și gustoasă. Eu am ales să folosesc lapte de caju, nouă ne place mult. Și am să vă spun mai jos și cum îl preparăm.
Ingrediente pentru gustarea de bibici cu cereale și fructe:
- 2 lingurițe de cereale Aptamil 7 Cereale
- 100 ml. lapte de caju (sau lapte matern, sau lapte formulă)
- 1 banană
- 6-7 căpșune mari foarte coapte/ 6-7 linguri cu vârf ce cireșe cărora le-am scos sâmburii în prealabil (Noi am făcut ambele rețete: una cu căpșune, alta cu cireșe)
- 1 linguriță ulei de cocos încălzit la aburi
Am introdus totul în blender și ne-am bucurat, apoi, de o gustare cu gust proaspăt de fructe, dulce fără pic de zahăr adăugat și foarte sănătoasă. Rareș n-a rezistat și a gustat și el. Nu știa dacă să confirme savoarea sau să se mențină anti mâncare de bebeluși. A luat și a doua linguriță, ca să poată să-și facă o părere, l-a servit și pe tati.
Vreau să menționez că fiecare copil mănâncă în ritmul lui propriu și se dezvoltă în același ritm. De aceea, cantitățile te rog să le reglezi tu după nevoile copilului tău, nu invers.
Laptele de caju l-am preparat înainte din:
- 130 g de caju crud, ținut în apă plată cel puțin 3 ore pentru hidratare
- 600 ml apă plată
- 4 curmale, ținute și ele la hidratat în prealabil
- un praf de scorțișoară
- un praf de vanilie pudră
- un praf de sare
Am introdus în blender ingredientele cu un sfert din cantitatea de apă și am blenduit până s-a transformat într-o cremă fină, apoi, am adăugat restul de apă și am blenduit din nou. Și gata! Am obținut un litru de lapte delicios din caju crud.
Acum, să vorbim despre surpriza pentru cei mici. Înghețată! Îmmm, a ieșit o înghețată de vis! Bine, noi nici nu ne-am limitat, am dat curs și preferințelor pentru ciocolată, dar o ciocolată sănătoasă și foarte aromată. Am adăugat îngrediente permise copiilor mici, dar mai mari de 1 an.
Înghețată de căpșune sau de cireșe:
- 2 lingurițe de cereale Aptamil 7 Cereale
- 100 ml lapte de caju
- 1 banană foarte coaptă (din aceea galbenă cu pete maronii), tăiată în bucățele și congelată
- 2-3 lingurițe de miere (sau mai multă miere, în funcție de preferințe)
- 8-9 căpșune mari sau 8-9 linguri de cireșe fără sâmburi, scoase de la congelator și ele
- 2-3 lingurițe de smântână pentru friscă (opțional, pentru o înghețată mai cremoasă)
Am introdus totul în blender și am blenderuit până ce s-a transformat într-o cremă spumoasă. Am pus compoziția în formele noastre drăguțe din silicon și le-am introdus în congelator. După cum vezi în imagini, am umplut până la jumătate formele de silicon. Noi am ales cantitatea aceasta pentru că n-am rezistat să nu facem o înghețată combinată cu ciocolată și cu muuuultă aromă.
Înghețată de ciocolată cu mentă sau busuioc
- 2 lingurițe de cereale Aptamil
- 150 ml lapte de caju
- 1 banană bine copată, tăiată în bucățele și congelată
- 4 lingurițe cu vârf de Karob (pudră de roșcove). Karobul înlocuiește cu succes pudra de cacao în alimentația copiilor, având un indice glicemic mult mai scăzut, calorii puține și mulți antioxidanți. Pe lângă asta, vitamine și minerale. Are un gust ușor diferit de cel al pudrei de cacao ar fi ideal să obișnuiești copilul de mic cu acest înlocuitor sănătos al pudrei de cacao.
- 3-4 lingurițe de miere (după preferințe)
- 1-2 lingurițe zeamă de lămâie
- frunze de busuioc proaspăt sau frunze de mentă proaspătă (noi am pus multe și bine am făcut). N-am încercat varianta combinată, dar aștept păreri de la tine, dacă încerci tu.
- 3 lingurițe de smântănă pentru friscă (opțional)
Le-am blenderuit pe toate până ce am obținut o cremă foarte fină. Am tot gustat între timp și am mai adăugat miere sau frunze de busuioc ori mentă. Apoi, am scos de la congelator înghețata de fructe și am completat jumătățile celor 12 forme de silicon (6 de inghețată cu căpșune, 6 de înghețată cu cireșe) cu înghețată de ciocolată, jumătate cu mentă, jumătate cu busuioc.
Așa am obținut un desert de vară, gustos, foarte sănătos, un curcubeu de arome!
Mulțumesc, Nutricia, pentru că m-ai provocat să mă întorc la perioada bebelușeniei și am reușit să transform starea de stres (pe alocuri, de panică), care mă bântuia în relația cu alimentația bebelușului meu, într-o veselie!
Acest articol este sponsorizat.