Bine te-am găsit. Sunt Aura Angheliu și mă bucur să îți dezvălui rețeta mea de dovlecei umpluți cu carne tocată de pui, legume și cușcuș.
Știu, sună a clișeu, dar mi s-au părut cele mai bune cuvinte de întâmpinare pentru primul meu video culinar. Nu mi-a fost la îndemână să gătesc și să și filmez, dar poate n-ai fi crezut ce urmează să-ți spun, dacă n-aș fi avut dovada.
Vreau sa împărtășesc cu tine ce am descoperit, aparatul de gătit electric, slow cookerul care mi-a făcut viața mai ușoară și pot spune că am mai câștigat ceva timp pe care să-l petrec cu Rareș. Asta pot să spun după ce am gătit o mâncare ce m-ar fi ținut ore întregi aproape de bucătărie, fără el. Pe mine m-a făcut să-l iubesc și să nu mă mai pot desprinde de el. Auzisem despre acest slow cooker, dar am tot amânat să-l cumpăr. Mi se părea un moft, dar, crede-mă, nu este nici pe departe. Chiar poți să eliberezi dulapul de alte oale tradiționale, nu-ți vor mai fi pe plac după ce vei găti la Crock-Pot. Aparatul Crock-Pot este achiziția ideală în bucătărie.
Să-ți spun și de ce. Pentru că, mai ales dacă ai copii, timpul tău este prețios, iar acest aparat de gătit îți reduce considerabil timpul petrecut în bucătărie. Este nevoie doar să pregătești ingredientele, să le introduci în Crock-Pot, să setezi opțiunea High sau Low, în funcție de ce alegi să gătești (conform retetelor incluse), și ești liberă. Mâncarea se va găti în voie, în lipsa ta. Eu asta am făcut, am pregătit compoziția cu care am umplut dovleceii, i-am așezat în aparatul acesta minune de gătit și am plecat să-mi iau copilul de la grădiniță. Am fost în parc, ne-am jucat, apoi, la tenis. În drum spre casă, ne-am mai oprit și pentru un plâns bun al lui Rareș. Am intrat în casă fix după 5 ore și a fost ca și când altcineva ne aștepta cu masa. Rareș mi-a spus că a fost cea mai bună mâncare pe care am făcut-o vreodată. Nu zic, îi era și foame, dar gustul unic nu m-a lăsat să-l contrazic. Delicios!
Și stai fără grijă, e genul de aparat de gătit pe care îl poți lăsa în bucătărie fără supraveghere, așa cum lași și frigiderul în priză. De asemenea, consumă și foarte puțin, cam cât un bec.
Apoi, grație conceptului revoluționar de slow cooking, mâncarea va fi nu numai gustoasă, ci și sănătoasă, pentru că gătitul la temperaturi reduse asigură păstrarea în întregime a nutrienților. Vasul de gătit, din ceramică termică, se curăță foarte ușor, chiar și în mașina de spălat vase.
Crock-Pot înseamnă plus de sănătate, minus de timp, plus de gust și frăgezime, minus de energie consumată. O minune, mai ales pentru mămici!
Trebuie să-l ai, eu l-am luat la o oferta speciala si vad ca si acum exista aceasta promotie. Intră aici să vezi.
Am găsit, de asemenea, și o mulțime de rețete pe site-ul http://www.crockpot-romania.ro/retete. Poți găti absolut orice la Crock-Pot: de la supe, tocănițe, până la deserturi delicioase.
Eu m-am oprit la o rețetă clasică de ardei umpluți, pe care am adaptat-o sezonului și preferințelor copilului meu. Am înlocuit ardeii cu dovlecei proaspeți de grădină și am adăugat în compoziție ardei și muguri de pin, pentru un plus de aromă și de sănătate.
Dar iată toate ingredientele:
- 600 g carne tocată de pui
- 8 dovlecei medii
- 100 g cușcuș
- 2 morcovi mici
- 2 cepe mici
- 1/2 ardei roșu
- 1/4 ardei galben
- 25 g muguri de pin
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 4 linguri ulei
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 linguriță cu vârf de boia dulce
- 1 linguriță rasă de piper
- 2 lingurițe de sare
- 600 ml suc de roșii (5 roșii cherry și 4-5 roșii tradiționale date prin blender)
- 300 ml de apă
- 5-6 crenguțe mici de cimbru
- 4 foi de dafin
- 7-8 fire de ceapă pitică (chivas)
Și, acum, să trecem la treabă!
Pentru 8 dovlecei de dimensiune medie, cât încap în Crock Pot, vei avea nevoie de 600 de grame de carne tocată de pui. Eu nu am cumpărat carne tocată. Am ales un piept de pui mare, pe care l-am tăiat în bucățele și l-am introdus în blender.
Dar hai să vezi rețeta video! Totul a fost foarte simplu, am pregătit ingredientele, le-am adăugat în slow cooker și, apoi, doar am setat treapta de gătire High și, dupa 5 ore, mă astepta acasă o mâncare calda.
Aceasta a fost rețeta mea de dovlecei umpluți cu carne tocată de pui, legume și cușcuș, gătiți în voie de Crock-Pot.
Poți afla mai multe detalii despre Crock-Pot aici.
Sunt Aura Angheliu și îți urez poftă bună!