Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Cum mi-am ajutat copilul să se elibereze de frici, angoase, frustrări.

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 20.05.2016
32 comentarii Comenteaza
Citeste si Ferestrele de oportunitate în dezvoltarea creierului copiilor, descoperire a oamenilor de știință.

Pe temperamentalul, iutele, impulsivul, dar sensibilul și profundul Rareș l-a ajutat foarte mult desenul. De altfel, desenul este modalitatea recomandată de psihologi prin care copiii exteriorizează cel mai ușor experiențele care le-au produs stres și au dat naștere unor stări de frică, angoasă, de frustrare, poate.

 

Dintotdeauna, am avut senzația că-și dorește să fie mare deodată! Mi-aduc aminte cum, pentru că nu reușea să ne facă repede să înțelegem ce vrea, țipa și țipa cu tot corpul. De multe ori, țipa înainte măcar să încerce să pună ideile în gesturi și cuvintele puține pe care le putea rosti. Mi-era clar că țipa a neputință, el care voia să le facă pe toate singur, repede și bine.

 

A urmat o sumedenie de experiențe, multe, provocatoare și stresante, toate noi pentru el, desigur, unele, și pentru noi: viața în trei, mutări de domiciliu, convulsii febrile, internare, chist, computer tomograf, intervenție chirurgicala cu anestezie generală, toxocara canis, tratament cu medicamente toxice, intoleranțe alimentare, os de pește în gât, plagă frontală, grădiniță nepotrivită etc. Toate acestea ne-au dereglat echilibrul nouă, adulților, iar pe Rareș l-au transformat într-un copil cu frici, angoase, frustrări, care aveau nevoie să iasă. Le-am scos împreună, una câte una, întâi, de la noi, apoi, de la el. Instrumentele la care am apelat: plânsul ascultat, crize de furie acceptate și îndrumate, jocul simbolic, timpul special. Dar cel mai la îndemână i-a fost copilului meu desenul. Și a desenat mult și în toate pozițiile planșe pline de culoare și de bucurie, dar și planșe agitate, monocolore, rapide, în funcție de ce experiențe avea de exteriorizat.

 

 

Într-o zi de iarnă, când avea 1 an și 8 luni, Rareș încerca să-mi spună ceva: Mami, ania, mimi! Mami! Mimi! Nu reușeam să ințeleg. Am chemat toată casa și toți eram atenți la fiecare mișcare a lui, fiecare sunet. Nimic. M-a luat de mână (toți în urma mea, soțul, mimi, bunica în scaunul cu rotile) și m-a dus la birou. A escaladat scaunul, a luat o foaie din imprimantă, un creion colorat din zecile de creioane colorate din găleata lui și a desenat ceva. Rapid. Două linii paralele, curbate la capetele din față, unite pe mijloc de două linii tot paralele. Și a ridicat ochii victorios! Chiar semăna cu o sanie. Voia afară cu sania, așa cum îl plimbase mimi cu săptămâni în urmă. Atunci, am știut că are talent la desen și am știut că îl ajută. (Am căutat de nebună desenul prin toată casa, dar nu l-am găsit. Știu că l-am păstrat și promit să vi-l arăt când dau de el.)

 

Am învățat multe de când sunt mamă, foarte multe despre mine, foarte multe despre copii și dezvoltarea lor. Am citit mult, am ascultat specialiști și am experimentat cu carul. Am învățat să fiu un părinte conștient. Acum, Rareș are 6 ani, împliniți chiar pe 19 mai, și este un copil inteligent emoțional. Cunoaște foarte bine vocabularul emoțiilor și le poate exprima cu ușurință în cuvinte. Desigur, nu e un copil-icoană, nu despre asta este vorba, este un copil liber, pentru că și eu am devenit un părinte liber.

 

 

Acestea fiind spuse, mă pot declara masterand în acceptarea emoțiilor și eliberarea de stres a copilului meu și îți pot da câteva sfaturi. Cum specialiștii recomandă terapia prin desen ca fiind foarte eficientă în cazul copiilor și desenul, un mijloc de comunicare foarte la îndemâna lor, mai ales atunci când nu pot exprima suficient de bine în cuvinte ceea ce gândesc și simt, vreau să îți vorbesc despre cum am îmbrățișat noi desenul și cum poți și tu să îi dezvolți copilului tău această abilitate:

 

 

Pune-i devreme instrumente de scris în mână.

De îndată ce motricitatea i-a permis să apuce și să mențină un obiect, pe la 6 luni, (la toți copiii, după vârsta de 6 luni, mult după, sau aproape de această vârstă, depinde de ritmul propriu de dezvoltare și experiențele cu care au fost stimulați), i-am oferit un instrument de scris, mai gros, de dimensiune mică, neascuțit, confecționat din materiale netoxice și cu care să poată trasa linii fără prea mult efort. Noi, și pentru că soțul este absolvent de arte plastice, am avut suficiente materiale pentru colorat și desenat. Aproape de 1 an, Rareș putea să mâzgălească ceva.

 

Apreciază-i efortul și găsește în desenul lui naiv elemente pe care să le evidențiezi cu bucurie

Eu am considerat mare lucru, chiar dacă era doar o mâzgălitură, și l-am încurajat, dar nu artificial și bombastic (un simplu Bravo! sau Superb! nu-i ajută deloc. În plus, copiii au un sezor pentru a detecta sinceritatea), ci natural și autentic, cu constatări, ori descrieri, interpretări ale mele, umate de întrebări de confirmare:  Ce-mi place cum ai făcut tot desenul dintr-o singură mișcare! Eu cred că este un fluture, asta ai vrut să faci? Uau, ai vrut să desenezi un soare? Uite, fac și eu un soare lângă, cu galben, pentru că soarele este galben. Ia să vedem, ai făcut niște linii cu albastru. Hai la fereastră să vezi cerul, este albastru, de-aia cred că tu ai încercat să desenezi cerul. Am intuit bine?

 

Nu pune presiune pe copil.

Poate nu are talent și nu e nicio problemă. Desenul, la vârstă mică nu poate să fie artă, este un canal de comunicare și unul care merge direct în interior și îl ajută pe copil să proiecteze în exterior stări sufletești. Presiunea perfecțiunii formelor, a neieșirii din contur, a reprezentării culorilor din viața reală, pe care o pun mulți dintre părinții, îi provoacă un stres ce îi inhibă eliberarea. Nu se mai poate conecta, astfel, la imaginația lui, la emoția lui, fiind focusat pe a face bine, corect, fără greșeală. Nu va mai avea nicio plăcere în a desena, s-a demonstrat deja asta.

Copilului meu nu i-a plăcut să coloreze până pe la 5 ani, n-avea răbdare și ieșea mereu din contur, ba chiar nu colora, ci umplea spațiul cu linii mari, groase, apăsate. Dar, pentru că nu l-am stresat cu rigoarea conturului, acum, la 6 ani, și colorează în contur, și pictează cu pasiune.

 

Nu cenzura desenul în niciun fel și nu-l critica

Rareș al meu nu desena cu tati, pentru că tati îi corecta poziția, îi recomanda culorile, cu intenția cea mai bună, desigur, de a-i îmbunătăți tehnica și a-i șlefui talentul. Ce nu înțelegea tati era că cea mai eficientă cale de învățare a copilului este propriul exemplu. Trebuia doar să deseneze alături de el și să-i vorbească, puțin câte puțin, despre cum făcea și ce culori alegea, fără să intervină pe desenul lui Rareș. Eu l-am lăsat să folosească liber culorile și bine am făcut. Și soarele a fost și violet, pisica, roz, puiul, verde, iarba, albastră. Nu l-am criticat, el avea nevoie să exteriorizeze o anumită stare. Asta îi spuneam: Aa, ți-ai imaginat o văcuță roz! Și el imediat îmi explica de ce el a asociat-o cu această culoare. Apoi, a avut o perioadă în care nu folosea culori. Avea atât de multe de scos afară și atât de presante pentru el, că le avea pe toate de exprimat cu aceleași non-culori: negru și gri. Ba chiar desena cu pixul.

 

Oferă-i un colț al desenului.

Copilul meu are își manifestă talentul cât se poate de viu și de caracteristic lui. De pe la 2 ani și ceva, a început să deseneze cu adevărat, iar desenul lui era rapid, din câteva mișcări, fără să țină cont de limita foii. Și cum desena peste tot, mai puțin la măsuță, găseam mâzgăleli pe canapea, pe pereți, pe parchet, pe unde îl mâna talentul. Avea foi de desen nenumărate, iar mimi, mama mea, la 3 ani ai lui, i-a oferit un întreg perete pentru a-și pune talentul în funcțiune. Credeți-mă că n-a mai mâzgălit pereții de atunci, pentru că avea colțul lui de desen. Am și o imagine cu el.

 

 

Folosește desenul ca temă de discuție atunci când copilul poate să se exprime bine în cuvinte

Pleacă de la un element din desenul lui și interpretează-l așa cum simți. Copilul o să-ți dea feedback imediat și va începe o discuție eliberatoare despre ce simte, ce s-a întâmplat în ultima perioadă, chiar ziua respectivă, care l-a supărat, l-a nemulțumit, nu i-a îndeplinit nevoile. Fă constatări, apoi, cere o confirmare. Apoi, mergi mai departe cu întrebări deschise, cu interes și empatie, o să-ți vorbească. La 3 ani, într-un desen la grădiniță, Rareș i-a colorat lui tati fața cu negru. L-am întrebat direct, dar cu blândețe: Tu ești cumva supărat pe tati?! Și a urmat un dialog eliberator. I-am ascultat suferința că simte că tati "îl iubește mai mult pe laptopul ăsta urât!". Ar fi vrut ca tati să se joace mai mult cu el... La fel, când grădinița nu mai era un spațiu al jocului, ci unul al fișelor multe, al competiției etc.

 

Nu te panica dacă al tău copil desenează chestii macabre.

Asta nu înseamnă că este un copil violent sau că, dacă îl lași să reprezinte monștri, se va apuca să bată copiii la grădiniță. Nici pe departe. Dimpotrivă, îl ajută mult și înseamnă că are de scos afară experiențe care l-au speriat, i-au afectat stima de sine, siguranța, echilibrul interior. Rareș desena mult și planșe agitate într-o perioadă foarte grea pentru el, la grădiniță, când nu se simțea în siguranță, apreciat, când îi erau subliniate trăsăturile de personalitate ca fiind inacceptabile și era etichetat drept obraznic. Aș putea-o numi perioada piraților, pentru că desena lupte între pirați, toate pe marea agitată, care mai de care mai fioroși și mai de temut. Apoi, monștri, sânge, personaje cu super-puteri negative. Nu m-am speriat, nu l-am criticat, nu l-am cenzurat niciodată, pentru că știam deja despre puterea vindecătoare a desenului. Acum, desenează mult flori, peisaje, inimioare, adesea însoțite de cereri în căsătorie.

În concluzie, înconjoară copilul de culori de mic. Lasă-l să le apuce, să le cunoască. Lasă-l să te vadă desenând. Nu seta bariere, nu transforma desenul într-o chestiune serioasă. Și, cel mai important, nu critica! Niciodată!

 

BIC m-a provocat să vorbesc despre ce înseamnă desenul în dezvoltarea copilului meu, pentru că BIC ajută copiii de toate vârstele să-și pună imaginația, creativitatea, emoțiile în culoare. Și o face cu o gamă foarte variață de produse, de la creioane cerate, îndrăgite de cei foarte mici, până la creioane colorate, carioci, instrumente de scris, folosite de preșcolari și școlari. BIC ajută și părinții cu un raport calitate/preț avantajos și cu atenție și grijă în fabricarea produselor.

 

BIC m-a provocat pe mine, iar eu, mai departe, te provoc pe tine să participi la un CONCURS cu premii foarte colorate. Concursul începe astăzi, 23 mai 2016, și se va derula până duminică, 29 mai 2016. Vor fi 3 câștigători, pe care îi voi extrage cu ajutorul random.org și îi voi anunța, în data de 30 mai 2016, printr-un comentariu, dar și via e-mail. Premiile, te asigur, îi vor bucura mult pe cei mici.

 

Tot ce trebuie să faci este să-l lași pe copilul tău să pună în culori ce simte. Apoi, fă o poză desenului și înscrie-te cu imaginea la concursul nostru, adăugând-o într-un comentariu la acest articol. Mergi la câmpul Comentează și completează datele tale, spune-ne ce a vrut copilul să reprezinte în opera lui de artă și apasă butonul Adaugă o imagine, pentru a adăuga desenul. 

 

Alege una din variantele care i se potrivește cel mai bine copilului tău: 

1. Accesează link-ul BIC împreună cu el și lasă-l să aleagă o planșă. Dacă ai o imprimantă, apasă butonul IMPRIMARE și oferă-i planșa spre colorare.

2. Accesează link-ul BIC împreună cu el și lasă-l să aleagă o planșă pe care să o reproducă singur pe o foaie de hârtie.

3. Pur și simplu, oferă-i o foaie de hârtie și culori și lasă-l să deseneze ce vrea.

 

Nu este concurs de talente, ci unul de eliberare a emoțiilor. Este important ce își alege copilul să reprezinte și cu ce culori, chiar și dacă o face din numai câteva linii sau/și puncte! Mie îmi plac toate desenele, mai mici, mai mari, reprezentări realiste sau fantastice, monocolore sau pline de culoare, mai triste sau mai vesele, făcute cu migală sau schițate, pentru că desenele înseamnă emoții care vor să fie exteriorizate. Să le lăsăm să iasă!

 

Găsești aici regulamentul concursului.

 

Recomand BIC. Și prefer BIC, pentru că BIC preferă calitatea și siguranța. Instrumentele de colorat BIC sunt confecționate din rășină sintetică, ceea ce nu le permite să se rupă în așchii, nu sunt toxice, minele sunt rezistente, au culori sunt vii și putere mare de acoperire, ceea ce face desenul și coloratul ușoare și pentru copiii foarte mici, iar pentru cei mari, o plăcere. Markerele și cariocile sunt lavabile, nu se usucă fără capac, au un vârs care nu se retractează. Creioanele cerate nu murdăresc mânuțele copiilor, sunt robuste, nu se topesc, nu sunt uleioase.

 

Citeste si De ce nu pot copiii să stea nemișcați pe scăunele sau în bănci și ce putem face. Informație de aur.
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 335
      [date] => 2016-05-30 15:35:06
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Dumitrina Usturoi
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => dana_u61@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Iuhuuuu, multumim mult de tot. Felicitari tuturor! Am trimis mail cu datele de livrare. 
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [id] => 332
      [date] => 2016-05-30 14:41:55
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Picincu-Hobjila Viorica
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => blue_t42003@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Bucurie mare in casuta noastra! Multumim frumos :)
O saptamana jucausa tuturor!
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [2] => Array
    (
      [id] => 331
      [date] => 2016-05-30 14:10:12
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Aura Angheliu - Jurnalul unei mame
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => aura.angheliu@jurnaluluneimame.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => http://www.jurnaluluneimame.ro
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Am extras câștigătorii concursului BIC.

Întâi de toate, mulțumesc tuturor celor care au găsit de folos ceea ce am împărtășit eu în acest articol. De asemenea, Jurnalul unei mame și BIC mulțumesc tuturor celor care au ales să ne arate și nouă cum reprezintă micuții lor emoțiile în desen. Eu aș fi fericită să ajungă și la cei mici că desenele lor, toate, sunt creative și ei sunt minunați cu toate stările lor. :)

Acum, câștigătorii sunt:

1. Dumitrina Usturoi. Premiul 1 cuprinde: Markere colorate ultralavabile Kid Couleur P/24 bucati, Markere colorate lavabile Visa P/18 bucati, Markere colorate lavabile Visacolor XL P/12 bucati, Markere colorate lavabile Colour&Erase P/12 bucati, Markere colorate Mini Colour & Create P/12 bucati, Markere colorate lavabile Visaquarelle p/10 bucati, Creioane colorate Evolution Triunghiulare P/12 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/24 bucati, Creioane colorate Evolution Circus P/12 bucati, Creioane colorate Aquacouleur P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Wallet/24 bucati, Creioane cerate plastifiate Wax Crayons P/12 bucati, Creioane pastel P/12 bucati.

2. Picincu-Hobjila Viorica. Premiul 2 cuprinde: Markere colorate ultralavabile Kid Couleur P/24 bucati, Markere colorate lavabile Colour&Erase P/12 bucati, Markere colorate lavabile Visaquarelle p/10 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/12 bucati, Creioane colorate Aquacouleur P/12 bucati, Creioane colorate Supersoft + ascutitoare P/8 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Wax Crayons P/12 bucati, Creioane pastel P/12.

3. Virtea Antoneta. Premiul 3 cuprinde: Markere colorate lavabile Visa P/18 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/24 bucati, Creioane colorate Evolution Circus P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12
Bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Wallet/24 bucati, Creioane pastel P/12 bucati.

Felicitări! Aștept pe adresa de e-mail aura.angheliu@jurnaluluneimame.ro sau în mesaj privat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/jurnaluluneimame/ datele voastre (nume, prenume, adresă completă, număr de telefon), pentru a vă putea fi expediate premiile colorate de la BIC.

Felicitări!

P.S. Am pus pe pagina de facebook https://www.facebook.com/jurnaluluneimame/ video-ul cu extragerea.            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [3] => Array
    (
      [id] => 329
      [date] => 2016-05-29 23:17:51
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Geanina
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => geannine88@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Nepotica mea este frumoasa, vesela si foarte talentata. Ma mandresc cu ea.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464553071_image.jpeg
    )

  [4] => Array
    (
      [id] => 328
      [date] => 2016-05-29 23:15:38
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Damian Elena
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => elenacta67@gmail.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Daca ar putea sa se inconjoare de fluturasi ar fi minunat.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464552938_image.jpeg
    )

  [5] => Array
    (
      [id] => 327
      [date] => 2016-05-29 23:10:30
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Robert Bautu
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => aura.angheliu@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Vaporul lui tati.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464552630_image.jpeg
    )

  [6] => Array
    (
      [id] => 325
      [date] => 2016-05-29 22:53:21
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Oana Mocanu
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => onycik@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Asa vedem noi o un pomisor si asa putem noi sa il pictam. Denisa are 2 anisori.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464551601_image.jpeg
    )

  [7] => Array
    (
      [id] => 324
      [date] => 2016-05-29 22:30:21
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Adriana Chiriac
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => adrianachiriac459@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Adina - fetita mea de 6 ani. A ales sa coloreze in culori vesele
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464550221_image.jpeg
    )

  [8] => Array
    (
      [id] => 323
      [date] => 2016-05-29 22:24:42
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Laura Nicolau
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => nicolau_laura@yahoo.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Fetitei mele ii place sa picteze. 
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464549882_image.jpeg
    )

  [9] => Array
    (
      [id] => 322
      [date] => 2016-05-29 19:20:56
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Marius
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => maryus_maryus59@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Copiii mei amandoi au desenat un cocos.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464538856_image.jpeg
    )

  [10] => Array
    (
      [id] => 321
      [date] => 2016-05-29 19:15:20
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Cristea Marius
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => pastaiefitzosuuu@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Turnul lui Rapunzel.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464538520_image.jpeg
    )

  [11] => Array
    (
      [id] => 320
      [date] => 2016-05-29 19:04:43
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Cristea Ancuta
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => cristea.ancuta@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Noua ne place inghetata
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464537883_image.jpeg
    )

  [12] => Array
    (
      [id] => 319
      [date] => 2016-05-29 09:16:04
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Dumitrina Usturoi
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => dana_u61@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Castelul Antoniei, de fapt pe plansa din care s-o inspirat era mai mult o casa decat un castel :D
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464502564_1464463964_13237867_1172178002827162_569936453040169218_n.jpg
    )

  [13] => Array
    (
      [id] => 318
      [date] => 2016-05-29 08:42:46
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Irina Nitu
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => irinuca_83@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Copacelul suparat ca ramane fara cirese :)
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464500566_13256302_1172177932827169_5020229041552350987_n.jpg
    )

  [14] => Array
    (
      [id] => 317
      [date] => 2016-05-29 02:15:23
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => ilioiu nicoleta
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => larynyco@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Mami trebuie sa am grija de dintisori :) am facut o plansa pentru doamna doctor :) 
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464477323_20140803_144205.jpg
    )

  [15] => Array
    (
      [id] => 315
      [date] => 2016-05-28 19:16:20
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Chisnenco Oana Mihaela
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => oanachis79@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Madalina fetita noastra de 4 ani jumatate coloreaza cu placere dar uneori nu are rabdare 
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464452180_Photo0570.jpg
    )

  [16] => Array
    (
      [id] => 313
      [date] => 2016-05-28 14:48:52
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Ianca Violeta
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => violeta@ianca.org
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Un tractor fericit, inconjurat de angry birds ;) ( ultima creatie)
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464436132_20160528_101605.jpg
    )

  [17] => Array
    (
      [id] => 312
      [date] => 2016-05-28 13:55:48
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Lu Mi
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => marculuminita@gmail.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Cand a aparut un nou membru in familie :)
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464432948_image.jpeg
    )

  [18] => Array
    (
      [id] => 311
      [date] => 2016-05-28 07:52:18
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => toma maria
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => violetazara@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => A inceput sa indrageasca handbalul :) 
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464411138_ac.jpg
    )

  [19] => Array
    (
      [id] => 310
      [date] => 2016-05-28 00:27:47
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Picincu-Hobjila Viorica
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => blue_t42003@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Daliuta noastra a zis ca vrea sa deseneze catelul in curte; iata ce a iesit :)
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464384467_13321137_1195944697092143_1044491594_o.jpg
    )

  [20] => Array
    (
      [id] => 309
      [date] => 2016-05-27 15:45:35
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Balint Simona Vilimina
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => simona00_uk@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Baietelul meu a reprodus un dragon cu par rosu :))).
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464353134_IMG_20160527_101941.jpg
    )

  [21] => Array
    (
      [id] => 303
      [date] => 2016-05-25 18:52:08
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Patrascu Gianina
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => patrascu.gianina@laposte.net
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Artificii, Patrascu Leticia, 4 ani!
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464191528_image.jpeg
    )

  [22] => Array
    (
      [id] => 302
      [date] => 2016-05-25 18:49:00
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Georgeta Mirea
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => mirea.larisa@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Edi, 3 ani, prefera ciresele.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464191340_image.jpeg
    )

  [23] => Array
    (
      [id] => 301
      [date] => 2016-05-25 18:41:44
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Mirea Larisa
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => mirea.larisa@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Sebi, 5 ani. Masinuta lui preferata.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464190904_image.jpeg
    )

  [24] => Array
    (
      [id] => 295
      [date] => 2016-05-25 15:28:20
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Virtea Antoneta 
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => antoneta_virtea@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Niciodata nu-i incape desenul pe o singura foaie :)) Ne-a desenat pe noi, casuta noastra si florile pe care vrea sa mi le ofere.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464179300_13239925_1172063266171969_3563368023106450303_n.jpg
    )

  [25] => Array
    (
      [id] => 294
      [date] => 2016-05-25 14:09:25
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Eugenia Dragomir
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => dragomir.eugenia@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Avem gata si plansa. Am colorat-o amandoi, mai mult eu. :) dar Teo a ales culorile
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464174565_image.jpeg
    )

  [26] => Array
    (
      [id] => 293
      [date] => 2016-05-25 13:05:56
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Alexandru Eugenia
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => roscatacl@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Dragonel din Doctorita Plusica
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464170756_13288092_975265745884213_574935780_o.jpg
    )

  [27] => Array
    (
      [id] => 292
      [date] => 2016-05-25 12:59:32
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Eugenia Dragomir
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => dragomir.eugenia@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Teodor, baietelul meu de 2 ani si 3 luni, iubeste masinile, in speta camioanele! Cand l-am intrebat ce a desenat, mi-a raspuns mirat ca nu mi-am dat seama singura- Mami, e un camion Volvo! :) Revenim si cu o plansa din site. :)
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464170372_image.jpeg
    )

  [28] => Array
    (
      [id] => 288
      [date] => 2016-05-25 11:11:40
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Catalina
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => catalina_baden@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => O pisica petrecareata.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464163900_image.jpeg
    )

  [29] => Array
    (
      [id] => 285
      [date] => 2016-05-25 10:52:26
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Costache Andreea
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => adrianacruceru@yahoo.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Adelina 2 ani. Printesa Sofia
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464162746_13271627_975216919222429_2070036786_o.jpg
    )

  [30] => Array
    (
      [id] => 284
      [date] => 2016-05-25 10:51:09
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Nicolae Gabriel
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => nicolae.gabriel1@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Speietoare de ciori 
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464162669_13275288_975219022555552_41681619_o.jpg
    )

  [31] => Array
    (
      [id] => 279
      [date] => 2016-05-25 10:43:46
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Cruceru Adriana
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => adrianacruceru@yahoo.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Vaza cu flori a bunicii in viziunea Alexiei.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 1464162226_13288544_975216949222426_848501117_o.jpg
    )

)
Dumitrina Usturoi 2016-05-30 15:35:06
Iuhuuuu, multumim mult de tot. Felicitari tuturor! Am trimis mail cu datele de livrare.
Picincu-Hobjila Viorica 2016-05-30 14:41:55
Bucurie mare in casuta noastra! Multumim frumos :)
O saptamana jucausa tuturor!
Am extras câștigătorii concursului BIC.

Întâi de toate, mulțumesc tuturor celor care au găsit de folos ceea ce am împărtășit eu în acest articol. De asemenea, Jurnalul unei mame și BIC mulțumesc tuturor celor care au ales să ne arate și nouă cum reprezintă micuții lor emoțiile în desen. Eu aș fi fericită să ajungă și la cei mici că desenele lor, toate, sunt creative și ei sunt minunați cu toate stările lor. :)

Acum, câștigătorii sunt:

1. Dumitrina Usturoi. Premiul 1 cuprinde: Markere colorate ultralavabile Kid Couleur P/24 bucati, Markere colorate lavabile Visa P/18 bucati, Markere colorate lavabile Visacolor XL P/12 bucati, Markere colorate lavabile Colour&Erase P/12 bucati, Markere colorate Mini Colour & Create P/12 bucati, Markere colorate lavabile Visaquarelle p/10 bucati, Creioane colorate Evolution Triunghiulare P/12 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/24 bucati, Creioane colorate Evolution Circus P/12 bucati, Creioane colorate Aquacouleur P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Wallet/24 bucati, Creioane cerate plastifiate Wax Crayons P/12 bucati, Creioane pastel P/12 bucati.

2. Picincu-Hobjila Viorica. Premiul 2 cuprinde: Markere colorate ultralavabile Kid Couleur P/24 bucati, Markere colorate lavabile Colour&Erase P/12 bucati, Markere colorate lavabile Visaquarelle p/10 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/12 bucati, Creioane colorate Aquacouleur P/12 bucati, Creioane colorate Supersoft + ascutitoare P/8 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Wax Crayons P/12 bucati, Creioane pastel P/12.

3. Virtea Antoneta. Premiul 3 cuprinde: Markere colorate lavabile Visa P/18 bucati, Creioane colorate Tropicolors2 P/24 bucati, Creioane colorate Evolution Circus P/12 bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Triunghiulare P/12
Bucati, Creioane cerate plastifiate Plastidecor Wallet/24 bucati, Creioane pastel P/12 bucati.

Felicitări! Aștept pe adresa de e-mail aura.angheliu@jurnaluluneimame.ro sau în mesaj privat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/jurnaluluneimame/ datele voastre (nume, prenume, adresă completă, număr de telefon), pentru a vă putea fi expediate premiile colorate de la BIC.

Felicitări!

P.S. Am pus pe pagina de facebook https://www.facebook.com/jurnaluluneimame/ video-ul cu extragerea.


Geanina 2016-05-29 23:17:51
Nepotica mea este frumoasa, vesela si foarte talentata. Ma mandresc cu ea.
Damian Elena 2016-05-29 23:15:38
Daca ar putea sa se inconjoare de fluturasi ar fi minunat.
Robert Bautu 2016-05-29 23:10:30
Vaporul lui tati.
Oana Mocanu 2016-05-29 22:53:21
Asa vedem noi o un pomisor si asa putem noi sa il pictam. Denisa are 2 anisori.
Adriana Chiriac 2016-05-29 22:30:21
Adina - fetita mea de 6 ani. A ales sa coloreze in culori vesele
Laura Nicolau 2016-05-29 22:24:42
Fetitei mele ii place sa picteze.
Marius 2016-05-29 19:20:56
Copiii mei amandoi au desenat un cocos.
Cristea Marius 2016-05-29 19:15:20
Turnul lui Rapunzel.
Cristea Ancuta 2016-05-29 19:04:43
Noua ne place inghetata
Dumitrina Usturoi 2016-05-29 09:16:04
Castelul Antoniei, de fapt pe plansa din care s-o inspirat era mai mult o casa decat un castel :D
Irina Nitu 2016-05-29 08:42:46
Copacelul suparat ca ramane fara cirese :)
ilioiu nicoleta 2016-05-29 02:15:23
Mami trebuie sa am grija de dintisori :) am facut o plansa pentru doamna doctor :)
Chisnenco Oana Mihaela 2016-05-28 19:16:20
Madalina fetita noastra de 4 ani jumatate coloreaza cu placere dar uneori nu are rabdare
Ianca Violeta 2016-05-28 14:48:52
Un tractor fericit, inconjurat de angry birds ;) ( ultima creatie)
Lu Mi 2016-05-28 13:55:48
Cand a aparut un nou membru in familie :)
toma maria 2016-05-28 07:52:18
A inceput sa indrageasca handbalul :)
Picincu-Hobjila Viorica 2016-05-28 00:27:47
Daliuta noastra a zis ca vrea sa deseneze catelul in curte; iata ce a iesit :)
Balint Simona Vilimina 2016-05-27 15:45:35
Baietelul meu a reprodus un dragon cu par rosu :))).
Patrascu Gianina 2016-05-25 18:52:08
Artificii, Patrascu Leticia, 4 ani!
Georgeta Mirea 2016-05-25 18:49:00
Edi, 3 ani, prefera ciresele.
Mirea Larisa 2016-05-25 18:41:44
Sebi, 5 ani. Masinuta lui preferata.
Virtea Antoneta 2016-05-25 15:28:20
Niciodata nu-i incape desenul pe o singura foaie :)) Ne-a desenat pe noi, casuta noastra si florile pe care vrea sa mi le ofere.
Eugenia Dragomir 2016-05-25 14:09:25
Avem gata si plansa. Am colorat-o amandoi, mai mult eu. :) dar Teo a ales culorile
Alexandru Eugenia 2016-05-25 13:05:56
Dragonel din Doctorita Plusica
Eugenia Dragomir 2016-05-25 12:59:32
Teodor, baietelul meu de 2 ani si 3 luni, iubeste masinile, in speta camioanele! Cand l-am intrebat ce a desenat, mi-a raspuns mirat ca nu mi-am dat seama singura- Mami, e un camion Volvo! :) Revenim si cu o plansa din site. :)
Catalina 2016-05-25 11:11:40
O pisica petrecareata.
Costache Andreea 2016-05-25 10:52:26
Adelina 2 ani. Printesa Sofia
Nicolae Gabriel 2016-05-25 10:51:09
Speietoare de ciori
Cruceru Adriana 2016-05-25 10:43:46
Vaza cu flori a bunicii in viziunea Alexiei.
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Nu arăta asta, că nu e de bine!
    Am fost dură cu Rareș. I-am zis că sunt atât de furioasă, că aș putea să-l închid într-o cameră, sau să-l ameninț, sau să-l...
O medalie de bronz și trei lecții valoroase pe care viața i le-a predat într-o singură zi
Rareș a venit de la Cupa Olteniei karate kyokushin cu bronzul și cu trei lecții învățate într-o jumătate de zi. Lecția nerenunțării, lecția credinței că...
Esti și tu prea sensibilă?
    Sunt diferită, asta e cert și mi-e clar. Cei mai mulți oameni se bazează pe cele cinci simțuri. Eu mai simt ceva. Și simt mai mult. Și,...
De ce se imită atât de prost
Am multe începuturi în notițele telefonului, cele mai multe scrise noaptea, tastate neinteligibil de către oricine altcineva decât mine, unele...
Dacă pornești de la premisa că el trebuie să tacă și să asculte, ai greșit din start
    Față de tine.   Față de el, am scris zeci de rânduri cum. În fața ta, va învăța să construiască grimase,...
Un bătrânel, o zi de toamnă revelatoare și un studiu despre viață
    Am ajuns într-un moment al vieții mele când am înțeles niște mici, dar semnificative diferențe. Una dintre ele e asta:...
Nu vă feriți copiii de frustrări
Era jumătatea lui iunie ’92, serbare de sfârșit de clasa a IV.   Domnișoara învățătoare organiza serbări foarte frumoase, adevărate...
Știu ce le place celorlalți la tine
    Rareș mi-a zis ieri că abia așteaptă să înceapă școala. Primul gând de bucurie naivă s-a dus spre speranța că-i e dor de școală...
Cel mai bun remediu pentru uitare
Uit. Uit des. Știu că toată lumea uită, dar eu pierd amintiri chiar și de pe o zi pe alta, și nu e o glumă. ‚Păi, tu mi-ai zis!’ , îmi zice...
Mai am puțin, puțin de tot, și scap de măști
    - Rareș, iubitule, cred că am să-ți par schimbată o vreme. M-am hotărât să-mi dau voie să fiu cum simt să fiu. Să nu mai țin în...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.