Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Dragi mămici, simțiți sau ați simțit vreodată ca mine?

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 24.11.2014
3 comentarii Comenteaza
Citeste si Copilul meu s-a lovit puternic la cap si a avut o plaga frontala

Dragi mămici (tăticii să mă ierte, dar cei mai mulți dintre ei au mai puține cunoștințe decât mămicile privitor la aspectul medical, ei au alte competențe pentru care îi iubim), v-ați simțit vreodată ca pe un câmp de luptă în cabinetul unui medic pediatru?! V-ați duelat vreodată cu orgoliul lui?! Ați simțit vreodată superioritatea lui?! Dar indiferența?!

 

Ați interacționat vreodată cu un medic care a preferat să va trateze cu superficialitate, chiar superioritate, din dorința de a  îmbrăca necunoștința, incompetența, limitarea? Ați avut vreodată sentimentul că tot ce spuneți este sau poate fi folosit împotriva voastră?! Vi s-a sugerat sau chiar spus vreodată că exagerați, ca replică la disperarea voastră de mamă care își vede copilul suferind și nu are o soluție?!

 

Cea mai mare durere a unei mame este neputința. Neputința doare de sute de ori mai tare decât travaliul. Travaliul?! Cu siguranță, toate mămicile din lumea asta, întrebate fiind, ar răspunde că ar trece de zeci de ori prin chinul travaliului, numai să nu simtă neputința de a-și ajuta copilul bolnav.

 

Eu am simțit-o! Pe canapeaua din spate a mașinii, condusă de soțul meu ca la raliuri sportive, pe avarii și claxonând a și în disperare, în pijamale, cu copilul convulsionând într-o pătură... Neputința te sfâșie!

 

Citește și: Primul episod de febră al copilului meu - convulsii febrile

 

Tot neputință am simțit și când copilul meu era palid, cu cearcăne, apatic, irascibil, cu un apetit inexistent, somn agitat, întrerupt, cu spasme musculare, stare subfebrilă constantă, scădere în greutate, scaun modificat. Copilul meu suferea, iar eu simțeam, cu fiecare zi, că mă prăbușesc în prăpastie. Nu știam ce are. Iar pediatrul a făcut eforturi să găsească răspunsuri, dar nu soluții:

 

- Doamna doctor, copilul meu este palid, nu are poftă de mâncare, este agitat! îl simt că are o suferință, plânge fără motiv.

 

- Doamnă, nu are copilul nimic, doar are niște carențe. Ce-i dați să mănânce? Vă fac eu o schemă, nu putem să-l lăsăm așa. Dați-i calciu dimineața și seara, vitamine la prânz și dați-i, doamnă, să mănânce, că tare-i slab! Ce sunteți așa disperată?! Gata, ne vedem peste 3 luni...

 

După o lună:

 

- Doamna doctor, copilul meu nu este bine. Este irascibil, are un somn foarte agitat, scrâșnește din dinți, geme în somn!

 

- Doamnă, i-ați dat ce v-am spus?! N-are nimic copilul. Arătați-mi mie un copil cuminte și-o babă frumoasă. Ăsta-i el, n-aveți ce-i face.

 

- Dar este mai mereu încins, parcă ar avea febră...

 

- Cât a făcut?

 

- Face constant, dar nu peste 38.

 

- Doamnă, în primul rând, asta nu-i febră. Dati-i mai multe lichide. Nu-i dați apă cât ar trebui. Copii au temperatura mai mare decât a adulților...

 

- Eu cred că are paraziți. I-am făcut zeci de examene coproparazitologice, toate negative.

 

- Păi vedeți, doamnă?

 

- Doamna doctor, am citit despre Toxocara Canis...

 

- N-are așa ceva. Ce, aveți câine în casă? Doamnă, sunteți paranoică. Îmbolnăviți copilul.

 

Am mai mers la alți doi medici, apoi m-am oprit. Mi-am urmărit copilul, l-am ascultat, am citit lucrări de specialitate, studii de caz și am ales să-i recoltez copilului meu sânge pentru investigația de laborator Anti Toxocara Canis IgG.

 

N-am să uit niciodată ce am simțit când am primit rezultatul, teamă, panică, suferință, durere, dar nu neputință. Am plâns în hohote, a descărcare, nu de neputință. Știam ce are și aveam să-l fac bine.

 

Citește și: Știam totul despre toxocaroză înainte să se confirme infecția cu toxocara canis a copilului meu

 

De ce o luptă între mamă și pediatru? De când o mamă vrea ca al ei copil să aibă ceva?!

 

- Doamna doctor, este răgușit, îl doare burtica după masă, spune că simte ceva în gât.

 

- Ia, măi Rareș, ia mai deschide o dată gurița, că mami a ta vrea neapărat să ai ceva!

 

De ce unii medici ascultă doar frânturi? De ce trebuie să se poarte o discuție între un nepregătit și un om cu competențe medicale, si nu una între o mamă și un medic, adulți care duc o luptă pe aceeași baricadă, spre binele copilului, fără orgolii, fără reproșuri, fără malițiozități și atoateștiință?!

 

Singurul medic pediatru (și, în opinia mea, cel mai bun medic pediatru) cu care am simțit ca sunt în colaborare pentru sănatatea și dezvoltarea armonioasă a copilului meu este doamna doctor Luminița Cobac. Ce face dumneaei altfel?! Ascultă părintele, iar, în condițiile în care copilul știe să vorbească, îl  ascultă pe el!

 

Așa ar trebui să se comporte toți. Pediatrul să asculte părintele, dar să-l asculte! Să învețe să asculte cuvintele simple ale unei mame care nu are pregătire medicală, cu deschidere și înțelegere și având convingerea că ceea ce îi poate spune o mamă înseamnă un tablou clinic real. Ceea ce vede și simte o mamă nu stă scris în cărțile de medicină.

 

Dragi mămici, simțiți sau ați simțit vreodată ca mine?

 

Sursa foto aici.

Citeste si Cel mai bun medic pediatru si un om minunat - Luminita Cobac
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 148
      [date] => 2014-11-25 16:24:53
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Yoyo
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => amada.r1986@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Doamna de care ziceam e obisnuita sa se uite lumea la ea ca la soare. Eu sunt obisnuita sa cer multe explicatii, sa intreb de ce si sa cer parerea mai multor medici, pt ca am patit-o si eu personal cu un pediatru care m-a tinut pe antibiotice 3 ani. Si dupa ce mi-a distrus stomacul pt ca trebuie sa tinem amigdalele ca au rostul lor ( desi infectate permanent) m-am invatat minte sa pun la indoiala tot ce zic ei. Pentru binele copilului intreb zilnic daca e musai absolut sa il chinuie cu branule si cu vesnica indopare cu mancare ca sa nu moara de foame. Ar fi mancat saracul in ritmul lui, dar trebuia sa bata recorduri musai 30ml in 30 de minute din 3 in 3 ore. Dar doamna nu a suportat ca ii puneam la indoiala neuronii si s-a comportat execrabil.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [id] => 143
      [date] => 2014-11-25 09:39:08
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Jurnalul unei mame
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => contact@jurnaluluneimame.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => http://www.jurnaluluneimame.ro
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Dragă Yoyo, e cumplit prin ce ai trecut. Medicii sunt acolo să ajute copilul în colaborare cu părinții. Sunt situații excepționale în care mama nu este interesată de binele copilului, dar cred că un medic își poate da seama imediat care sunt acestea. Numai în aceste condiții este îndreptățit să acționeze în nume propriu.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [2] => Array
    (
      [id] => 142
      [date] => 2014-11-24 16:54:25
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Yoyo
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => amada.r1986@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Oooo... 3 saptamani in maternitatea privata Pelican m-au dus in pragul de a sfasia orice medic i.i sta in cale. Doamna sefa neonatolog m-a facut in toate felurile la intrebarile mele despre starea copilului. E adevatats-a nascut la 33 de saptamani (nu 32 cum zicea ea, ca eu stiam sigur cand am facut o oarecare treaba, nu ea). Copilul a respirat singur din prima, doar a primit oxigen in incubator 30%. A avut 1,8 kg la nastere dar isi tinea capul singur deja. Dar pentru ca o zi e tra de spitalizare acolo costa 60 euro pe zi, am fost facuta in toate felurile de cate ori intrebam de ce nu puteam sa iau copilul acasa. M-a facut tiganca, nesimtita, psihotica, a cooptat-o si pe mama de partea ei, si pe sotul l-a facut nesimtit obraznic si dezinteresat. A zis ca mama copilului nu conteaza pt ea ci doar copilul, si ca degeaba ne explica care e starea lui ca nu suntem capabili sa intelegem. Abia cand am amenintat cu avocatul ne-a dat foaia de externare
 Copilul a fost bine din prima zi, a baut lapte muls de al meu si nu pri.ea nici un tratament ci era pus sub observatie. Nu cheltuiau mai nimic cu noi, dar erau buni cativa euro pe zi pt ei. Ne-am externat dupa 3 saptamani cu 1950 de grame si in prima luna acasa a mai pus 2 kg pe el. Are 10 kg acum la un an si reavtia doamnei a fost ca am avut doar noroc, ca nu am fi fost altfel in stare sa il crestem asa, ci doar noroc. Doamne, mare e gradina Ta si imi vine sa urlu cateodata!!!
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

)
Yoyo 2014-11-25 16:24:53
Doamna de care ziceam e obisnuita sa se uite lumea la ea ca la soare. Eu sunt obisnuita sa cer multe explicatii, sa intreb de ce si sa cer parerea mai multor medici, pt ca am patit-o si eu personal cu un pediatru care m-a tinut pe antibiotice 3 ani. Si dupa ce mi-a distrus stomacul pt ca trebuie sa tinem amigdalele ca au rostul lor ( desi infectate permanent) m-am invatat minte sa pun la indoiala tot ce zic ei. Pentru binele copilului intreb zilnic daca e musai absolut sa il chinuie cu branule si cu vesnica indopare cu mancare ca sa nu moara de foame. Ar fi mancat saracul in ritmul lui, dar trebuia sa bata recorduri musai 30ml in 30 de minute din 3 in 3 ore. Dar doamna nu a suportat ca ii puneam la indoiala neuronii si s-a comportat execrabil.
Jurnalul unei mame 2014-11-25 09:39:08
Dragă Yoyo, e cumplit prin ce ai trecut. Medicii sunt acolo să ajute copilul în colaborare cu părinții. Sunt situații excepționale în care mama nu este interesată de binele copilului, dar cred că un medic își poate da seama imediat care sunt acestea. Numai în aceste condiții este îndreptățit să acționeze în nume propriu.
Yoyo 2014-11-24 16:54:25
Oooo... 3 saptamani in maternitatea privata Pelican m-au dus in pragul de a sfasia orice medic i.i sta in cale. Doamna sefa neonatolog m-a facut in toate felurile la intrebarile mele despre starea copilului. E adevatats-a nascut la 33 de saptamani (nu 32 cum zicea ea, ca eu stiam sigur cand am facut o oarecare treaba, nu ea). Copilul a respirat singur din prima, doar a primit oxigen in incubator 30%. A avut 1,8 kg la nastere dar isi tinea capul singur deja. Dar pentru ca o zi e tra de spitalizare acolo costa 60 euro pe zi, am fost facuta in toate felurile de cate ori intrebam de ce nu puteam sa iau copilul acasa. M-a facut tiganca, nesimtita, psihotica, a cooptat-o si pe mama de partea ei, si pe sotul l-a facut nesimtit obraznic si dezinteresat. A zis ca mama copilului nu conteaza pt ea ci doar copilul, si ca degeaba ne explica care e starea lui ca nu suntem capabili sa intelegem. Abia cand am amenintat cu avocatul ne-a dat foaia de externare
Copilul a fost bine din prima zi, a baut lapte muls de al meu si nu pri.ea nici un tratament ci era pus sub observatie. Nu cheltuiau mai nimic cu noi, dar erau buni cativa euro pe zi pt ei. Ne-am externat dupa 3 saptamani cu 1950 de grame si in prima luna acasa a mai pus 2 kg pe el. Are 10 kg acum la un an si reavtia doamnei a fost ca am avut doar noroc, ca nu am fi fost altfel in stare sa il crestem asa, ci doar noroc. Doamne, mare e gradina Ta si imi vine sa urlu cateodata!!!
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Cred în #Dreptul la fericire!
Ca să fiu fericită, am nevoie să am casa mea. Ca să fiu fericită, am nevoie ca al meu copil să îmi ceară de mâncare. Ca să fiu fericită, am nevoie ca...
Organismul copilului meu s-a dovedit a avea intoleranta la ou, lapte de vaca, gluten, migdale si cajou.
Va spuneam, intr-un articol anterior, ca eu suspectam ca organismul lui Rares raspundea cu disconfort abdominal la mai multe alimente decat laptele de vaca.  ...
Bebelusul va mosteni tendinta de a fi alergic mai ales de la parintele de acelasi sex, insa nu si specificul alergiei.
Inca de cand avea o luna, doamna doctor pediatru l-a caraterizat medical pe Rares ca fiind un copil cu fond alergic , mostenit, se pare, de la tatal lui. Am auzit...
Copilul meu are un suflu sistolic, insa benign, fara semnificatie patologica.
Am atat de multe experiente, in calitate de mama, de impartasit si, comparativ, atat de putin timp, incat mi se intampla sa omit aspecte deosebit de importante. Unul...
Copilul meu se freca incontinuu la ochisori, clipea des, lacrima, insa nu era necesar sa poarte ochelari de vedere!
Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste sanatatea copilului, eu am invatat ca trebuie sa cer si o a doua parere.   Copilul meu, de foarte mic,...
In situatia in care copilului dumneavoastra ii ramane un os de peste in gat, nu intrati in panica. Eu am facut-o! Nu a ajutat la nimic.
In situatia in care copilului dumneavoastra ii ramane un os de peste in gat, nu intrati in panica. Eu am facut-o! Nu a ajutat la nimic, dimpotriva, s-a instalat...
Mami, ma doare burtica! Copilul meu a facut enterocolita.
" Mami, ma doare burtica! " Am auzit aceste cuvinte de nenumarate ori in timpul infectiei cu toxocara si, apoi, pe fondul consumului de lactate,...
Sigur ca a racit copilul, nu l-ai imbracat bine si l-ai tinut in curent!
De fiecare data cand copilul meu a racit , am fost subtil invinovatita de strabunica lui Rares ca nu l-am imbracat suficient de gros, nu l-am invelit noaptea, l-am...
Copilul meu a facut varicela. Eram speriata, dar pregatita, pentru ca stiam totul despre varicela.
Copilul meu a facut varicela.   Ma asteptam sa faca varicela. In grupa lui, la gradinita , copiii sunt mai mult decat colegi, sunt prieteni. Se...
21 martie este Ziua mondiala a Sindromului Down. Sa le spunem, in fiecare zi, copiilor nostri si, mai ales, astazi, cat sunt de minunati si cat sunt de minunati copiii din intreaga lume.
21 martie este Ziua mondială a Sindromului Down. 21 martie este o zi specială, dedicată unor copii speciali.   M-a supărat întotdeauna comparația...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.