Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Domnule Ponta, vă mulțumim! Ne-ați unit!

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 03.11.2014
0 comentarii Comenteaza
Citeste si Copii bogati - copii saraci sau copii fericiti?!

"Domnule Ponta, vă mulțumim! Acum, suntem mai uniți ca niciodată și nu ne mai este rușine să vorbim!"

 

În școala primară, erau doamne învățătoare care își scoteau elevii pe hol, ca penitență pentru rezultate slabe ori comportament inadecvat, înșirați și lipiți de perete. Aceștia erau arătați cu degetul, fețele le erau roșii ca focul, urechile le ardeau, iar frunțile le erau acoperite de brumă. O adevărată traumă. Nu, nu erau agresați direct, nu erau bătuți, nu erau insultați, mult mai grav, copiilor respectivi le era constant viciată stima de sine.

 

Nu ieșeam din clasă în pauzele respective, atât îmi displăcea metoda de educare și corectare bazată pe rușine. Însă nu am protestat niciodată!

 

Exact asta au făcut românii până acum. Mă refer la românii care au avut întodeauna o părere. S-au dezis de un sistem ticălos și corupt, mânat de interese proprii, mincinos și arogant, sistem abuzator. Sistemul sunt oamenii care au condus țara de la revoluție încoace. Românii s-au dezis de ei. Au închis televizoarele, ca să nu-i mai vadă și să nu-i mai audă. Au închis ochii, s-au retras. Dar n-au protestat niciodată!

 

De ce? Pentru că adulții de azi sunt copiii de ieri, copii ai unor părinți crescuți, la rându-le, cu rușine. Pentru un copil, chiar adolescent, era mare rușine să întoarcă vorba unui adult, era mare rușine să ridice măcar privirea din pământ când greșea, era rușine să iasă din mulțime, să aibă o părere, alta decât a majorității. Era rușine să fie altfel.

 

Și, când toată copilăria a tăcut, adultului îi vine atât de greu să vorbească...

 

Ieri, românii din Diaspora au fost tratați întocmai ca ai mei colegi din școala primară! Numai că ei nu au stat la perete, umiliți și resemnați. Românii din Diaspora au protestat! Ei au trăit și altfel, au învățat să vorbească. Nu le mai este rușine. În plus, le este dor de casă. Vor acasă la ei!

 

"Mulțumim, români din Diaspora! Noi, cei câteva milioane de români cu rușine și care trăim în România, aveam nevoie de o mână mobilizatoare."

 

Da, suntem mai puțini decât cei mulți și manipulați, mai puțini decât cei mulți si cu capetele prea plecate, ca să mai poată fi ridicate vreodată, și cu mâinile prea întinse, ca să mai poată fi folosite la muncă vreodată, dar mai puternici.

 

Suntem motivați de un țel comun. Noi toți, românii din România și românii din Diaspora, vrem acasă la noi!

 

Îmi vine greu să vorbesc, dar nu mai vreau să stau în clasă când colegii mei sunt abuzați... Acum, vreau să protestez! Pentru mine! În plus, acum, sunt mamă și vreau să nu-i fie copilului meu vreodată rușine să vorbească!

 

I-am spus lui Rareș aseară că, dacă iese Ponta, mergem să protestăm! Și mi-a răspuns pe loc, cu aceeași înflăcărare ca a mea:

 

"- Da, mami, mergem să protestăm!" Și a continuat, firesc, cu: "Mami, ce înseamnă să protestăm?!", dar fără să-și piardă entuziasmul, ceea ce m-a făcut să cred că, orice i-aș fi explicat că  înseamnă protestul, el este fericit să mă urmeze. Nu pe mine, mama lui, pentru că este rușine să nu-ți asculți părinții, ci pe mine, cea căreia nu-i este rușine să vorbească și să fie altfel.

 

Da, copiii vor părinți cărora nu le mai este rușine, vor părinți puternici, încrezători, care nu pleacă niciodată capul, care nu întind niciodată mâna.

 

Revin și mulțumesc singurului candidat la președinție care și-a îndeplinit promisiunea fără să fie investit în funcție, domnului Victor Ponta, președintele care unește:

 

"Domnule Ponta, vă mulțumim! Ne-ați unit! Ne-ați unit pe noi, românii, și pe noi, părinții, cu copiii noștri! Obiectivul dumneavoastră fiind deja îndeplinit, vă rugăm să vă retrageți! Și trageți-i de mânecă și pe colegii dumnavoastră de partid! Nu cred că vreți să cunoașteți rușinea și umilința..."

 

 

Sursa foto aici.

 

Citeste si Copiii vor oferi celorlalti ceea ce parintii lor ofera celorlalti.
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
)
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Nu arăta asta, că nu e de bine!
    Am fost dură cu Rareș. I-am zis că sunt atât de furioasă, că aș putea să-l închid într-o cameră, sau să-l ameninț, sau să-l...
O medalie de bronz și trei lecții valoroase pe care viața i le-a predat într-o singură zi
Rareș a venit de la Cupa Olteniei karate kyokushin cu bronzul și cu trei lecții învățate într-o jumătate de zi. Lecția nerenunțării, lecția credinței că...
Esti și tu prea sensibilă?
    Sunt diferită, asta e cert și mi-e clar. Cei mai mulți oameni se bazează pe cele cinci simțuri. Eu mai simt ceva. Și simt mai mult. Și,...
De ce se imită atât de prost
Am multe începuturi în notițele telefonului, cele mai multe scrise noaptea, tastate neinteligibil de către oricine altcineva decât mine, unele...
Dacă pornești de la premisa că el trebuie să tacă și să asculte, ai greșit din start
    Față de tine.   Față de el, am scris zeci de rânduri cum. În fața ta, va învăța să construiască grimase,...
Un bătrânel, o zi de toamnă revelatoare și un studiu despre viață
    Am ajuns într-un moment al vieții mele când am înțeles niște mici, dar semnificative diferențe. Una dintre ele e asta:...
Nu vă feriți copiii de frustrări
Era jumătatea lui iunie ’92, serbare de sfârșit de clasa a IV.   Domnișoara învățătoare organiza serbări foarte frumoase, adevărate...
Știu ce le place celorlalți la tine
    Rareș mi-a zis ieri că abia așteaptă să înceapă școala. Primul gând de bucurie naivă s-a dus spre speranța că-i e dor de școală...
Cel mai bun remediu pentru uitare
Uit. Uit des. Știu că toată lumea uită, dar eu pierd amintiri chiar și de pe o zi pe alta, și nu e o glumă. ‚Păi, tu mi-ai zis!’ , îmi zice...
Mai am puțin, puțin de tot, și scap de măști
    - Rareș, iubitule, cred că am să-ți par schimbată o vreme. M-am hotărât să-mi dau voie să fiu cum simt să fiu. Să nu mai țin în...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.