Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Organismul copilului meu s-a dovedit a avea intoleranta la ou, lapte de vaca, gluten, migdale si cajou.

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 05.09.2014
0 comentarii Comenteaza
Citeste si Copilul meu se freca incontinuu la ochisori, clipea des, lacrima, insa nu era necesar sa poarte ochelari de vedere!

Va spuneam, intr-un articol anterior, ca eu suspectam ca organismul lui Rares raspundea cu disconfort abdominal la mai multe alimente decat laptele de vaca.

 

Am aflat, la inceputul anului 2013, prin analize de sange, ca Rares are intoleranta la proteina laptelui de vaca. Am facut aceasta investigatie de laborator data fiind simptomatologia dupa consumul de lapte formula (dureri abdominale si diaree). Am incercat, la vremea aceea si o singura data, recunosc, o formula de lapte praf hidrolizata total si, efectele fiind similare consumului de lapte praf formula obisnuit, am renuntat definitiv.

 

La recomandarea unui pediatru, am incercat laptele de capra. Organismul copilului meu nu l-a tolerat. Si am eliminat posibilitatea ca Rares sa poata consuma preparate din lapte de capra.

 

De atunci, singurele lactate care au intrat in alimentatia copilului meu au fost cele vegetale. Si i-am oferit bautura din migdale, orez, nuca de cocos, secara, chiar si soia (mai rar), iaurt pe baza de soia, cascaval vegetal (insa nu a intrat in preferintele lui culinare), unt de avocado etc.

 

Numai ca, desi am eliminat lactatele, copilul meu a acuzat in continuare dureri de burtica, a avut scaune cu consistenta modificata, cu episoade acute. Dupa ce am eliminat, prin numeroase probe de microbiologie, o afectiune cauzata de paraziti intestinali, mi s-a intarit convingerea ca sistemul digestiv al copilului meu nu tolereaza anumite alimente, altul sau altele decat laptele de vaca.

 

 

Citeste si: Bebelusul va mosteni tendinta de a fi alergic mai ales de la parintele de acelasi sex, insa nu si specificul alergiei.

 

 

O prietena mi-a vorbit despre un test de intoleranta alimentara pe care i l-a facut ea baietelului ei, la recomandarea unui medic. Dupa eliminarea alimentelor indicate de test ca fiind puternic alergene, starea de sanatate a micutului ei s-a imbunatatit simtitor.

 

Si am luat decizia sa efectuam si noi testul Food Detective. Nu eram convinsi ca este cea mai buna cale de diagnosticare, insa nici nu avea cum sa afecteze o parere. Asa incat am accesat website-ul Food Detective vineri si am avut placuta surpriza sa primim coletul a doua zi, sambata dimineata.

 

Testul presupune prelevarea unei cantitati mici de sange cu ajutorul unei lantete sterile pentru inteparea degetului si are, ca rezultat, identificarea alimentelor care determina aparitia anticorpilor IgG, anticorpi care pot fi implicati intr-o gama variata de afectiuni, precum intoleranta alimentara, sindromul colonului iritabil, eczene, artrite etc.

 

L-am convins pe Rares, care are 4 ani, sa faca testul. Cum?! Am desfacut cutia impreuna si i-am explicat in detaliu ce urmeaza sa se intample. Nu i-am ascuns nimic, nici macar faptul ca il voi intepa si va curge putin sange. Insa piesa de rezistenta in a-l provoca sa isi doreasca sa efectueze testul a fost:

 

"Dragul meu, acum ca stii tot ce trebuie sa facem, vreau sa iti spun ca sunt tare mandra sa fiu 'ajutorul tau de pret'. Tu vei fi doctorul si eu te voi ajuta cu mare drag. Iar, la final, este foarte probabil sa aflam de ce te doare burtica."

 

Nu va ascund ca a plans putin dupa ce l-am intepat, insa raspunderea cu care il investisem l-a linistit in cateva zeci de secunde. Iar rezultatul, rezultatul ne-a surprins pe toti trei.

 

Am facut eforturi de echipa sa ne amintim ce a consumat Rares il ultima perioada si constatarile noastre au coincis cu indicatiile oferite de testul de intoleranta alimentara. Organismul copilului meu nu tolereaza oul intreg, laptele de vaca, migdalele, cajou si, cel mai ravasitor, glutenul.

 

Dat fiind faptul ca Food Detective este un test calitativ si trebuie considerat un ghid pentru dieta, am eliminat oul, migdalele si glutenul din alimentatia lui Rares si am continuat investigatiile in ceea ce priveste intoleranta la gluten.

 

Pasii pe care i-am urmat ulterior au fost in sensul recoltarii de probe de sange pentru diagnosticarea sau eliminarea, ca posibila afectiune a copilului meu, a celiachiei.

 

Va marturisesc ca a existat o prima reactie a mea de panica (copilul meu are intoleranta la ou, lapte de vaca, migdale, cajou, gluten), insa barbatii mei, amandoi, m-au inconjurat cu atata dragoste, ca m-am si simtit rusinata dupa.

 

Citeste si: Azi, sunt fericita!

 

 

Si va spun, orice urma de teama, ingrijorare, nesiguranta dispare  cand echipa este completa si membrii ei isi concentreaza eforturile in aceeasi directie.

 

Am si preparat niste biscuti de casa foarte gustosi. Va voi impartasi reteta si va rog sa ma ajutati cu retete fara ou, lapte si cu faina fara gluten!

 

Sursa foto: http://www.thefunctionalgutclinic.com/food-intolerance-acid-reflux/

Citeste si Ce l-a determinat pe sotul meu sa se lase de fumat!
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
)
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Cred în #Dreptul la fericire!
Ca să fiu fericită, am nevoie să am casa mea. Ca să fiu fericită, am nevoie ca al meu copil să îmi ceară de mâncare. Ca să fiu fericită, am nevoie ca...
Dragi mămici, simțiți sau ați simțit vreodată ca mine?
Dragi mămici (tăticii să mă ierte, dar cei mai mulți dintre ei au mai puține cunoștințe decât mămicile privitor la aspectul medical, ei au alte...
Bebelusul va mosteni tendinta de a fi alergic mai ales de la parintele de acelasi sex, insa nu si specificul alergiei.
Inca de cand avea o luna, doamna doctor pediatru l-a caraterizat medical pe Rares ca fiind un copil cu fond alergic , mostenit, se pare, de la tatal lui. Am auzit...
Copilul meu are un suflu sistolic, insa benign, fara semnificatie patologica.
Am atat de multe experiente, in calitate de mama, de impartasit si, comparativ, atat de putin timp, incat mi se intampla sa omit aspecte deosebit de importante. Unul...
Copilul meu se freca incontinuu la ochisori, clipea des, lacrima, insa nu era necesar sa poarte ochelari de vedere!
Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste sanatatea copilului, eu am invatat ca trebuie sa cer si o a doua parere.   Copilul meu, de foarte mic,...
In situatia in care copilului dumneavoastra ii ramane un os de peste in gat, nu intrati in panica. Eu am facut-o! Nu a ajutat la nimic.
In situatia in care copilului dumneavoastra ii ramane un os de peste in gat, nu intrati in panica. Eu am facut-o! Nu a ajutat la nimic, dimpotriva, s-a instalat...
Mami, ma doare burtica! Copilul meu a facut enterocolita.
" Mami, ma doare burtica! " Am auzit aceste cuvinte de nenumarate ori in timpul infectiei cu toxocara si, apoi, pe fondul consumului de lactate,...
Sigur ca a racit copilul, nu l-ai imbracat bine si l-ai tinut in curent!
De fiecare data cand copilul meu a racit , am fost subtil invinovatita de strabunica lui Rares ca nu l-am imbracat suficient de gros, nu l-am invelit noaptea, l-am...
Copilul meu a facut varicela. Eram speriata, dar pregatita, pentru ca stiam totul despre varicela.
Copilul meu a facut varicela.   Ma asteptam sa faca varicela. In grupa lui, la gradinita , copiii sunt mai mult decat colegi, sunt prieteni. Se...
21 martie este Ziua mondiala a Sindromului Down. Sa le spunem, in fiecare zi, copiilor nostri si, mai ales, astazi, cat sunt de minunati si cat sunt de minunati copiii din intreaga lume.
21 martie este Ziua mondială a Sindromului Down. 21 martie este o zi specială, dedicată unor copii speciali.   M-a supărat întotdeauna comparația...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.