Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Bebelusul va mosteni tendinta de a fi alergic mai ales de la parintele de acelasi sex, insa nu si specificul alergiei.

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 22.05.2014
3 comentarii Comenteaza
Citeste si Este foarte important modul in care spunem NU copilului. Putem comunica sau putem interzice!

Inca de cand avea o luna, doamna doctor pediatru l-a caraterizat medical pe Rares ca fiind un copil cu fond alergic, mostenit, se pare, de la tatal lui. Am auzit atunci, pentru prima data, despre copiii care se nasc cu un "teren atopic", definit de medicul curant ca o sensibilitate crescuta si vulnerabilitate in fata alergenilor.

 

Tot atunci a aflat si sotul meu ca manifestarile si simptomele sale, precum stranuturile in serie, nasul infundat, tenul usor palid sunt semne ale unei intolerante sau alergii. A si facut investigatii amanuntite ulterior si a fost diagnosticat cu rinita alergica.

 

Cercetarile stiintifice au demonstrat ca riscul ca un copil sa dezvolte o alergie este de doua ori mai mare cand parintele de acelasi sex, in cazul nostru tatal, este alergic. Se pare, de asemenea, ca bebelusul va mosteni tendinta de a fi alergic, insa nu si specificul alergiei parintelui. Pe de alta parte, sansele ca nou-nascutul sa dezvolte o alergie ajung pana la 75 de procente in cazul in care ambii parinti sunt sensibili la un alergen.

 

Ni s-a recomandat atunci sa evitam jucariile de plus, orice obiect confectionat dintr-un material care retine praful, nici macar sa nu facem patul, daca micutul este prezent in camera. Si, cel mai important, ne-a indicat sa mergem zilnic cu bebelusul la plaja, foarte de dimineata sau dupa orele 17, cand razele soarelui sunt benefice si poate face aerosoli natural.

 

Am incercat sa ne conformam, pe cat am putut, recomandarilor medicului. Nu am reusit sa ajung decat de cateva ori dimineata devreme pe malul marii, dat fiind faptul ca bebelusul meu se trezea de mai multe ori pe noapte si dimineata reuseam sa dorm si eu 2-3 ore. Insa mergeam la plaja dupa orele 17. Nu in fiecare zi.

 

Am inlaturat, in schimb, orice obiect care ar fi retinut praful, fie jucarie, paturica, articol de decor sau chiar covor, din camera bebelusului, de fapt, din casa, pentru ca eu il purtam pe Rares dupa mine prin toata casa.

 

Semnele unui teren atopic al bebelusului meu se manifestau continuu. Cea mai deranjanta era "sfornaila" din timpul noptii. Rares se trezea foarte des din cauza nasucului infundat si a respiratiei usor zgomotoase. Ajunseseram sa il aspiram cu batista bebelusului noapte de noapte. Eu si sotul meu chiar ne amuzam, gandindu-ne ca vecinii nostri ar fi putut fi deranjati mai degraba de zgomotul aspiratorului, decat de scancetele bebelusului nostru.

 

Cautand informatii despre alergii la copii, am realizat ca bebelusul nostru nu are tocmai o alergie, neavand manifestari evidente, ci o intoleranta. Am hotarat, la momentul respectiv, ca nu este necesar sa facem investigatii de laborator specifice, data fiind si varsta de cateva luni a lui Rares si tabloul clinic. Ne-am straduit sa evitam contactul cu alergenii recunoscuti ca fiind cei mai iritanti pentru un bebelus cu teren atopic: praf, polen, fum de tigara, par de animale, poluanti etc.

 

Infectia cu Toxocara Canis a copilului meu a gasit un fond alergic deja existent si a exacerbat simptomatologia alergica. Daca, pana in iunie 2012, copilul meu era usor palid, fotosensibil, cu frecari frecvente ale ochisorilor, usor irascibil, Larva Migrans Viscerala a produs dezastre in corpul lui Rares.

 

 

Citeste si: Stiam totul despre toxocaroza inainte sa se confirme infectia cu toxocara canis a copilului meu

 

 

Copilul meu a inceput sa aiba accese de furie foarte frecvente, un somn foarte agitat, marcat de spasme musculare continue, sa fie palid, cu cearcane pronuntate, cu scaun alternant diareic si normal, foarte urat mirositor, mancarimi ale nasului si ochilor, sensibilitate crescuta la lumina, urticarie, dureri in zona ombilicului, lipsa apetitului, stare de greata, varsaturi dupa masa, stare subfebrila constanta.

 

Dupa finalizarea tratamentului cu 48 de zile de Zentel (Albendazol), la sfarsitul lunii noiembrie a anului 2013, copilul meu inca refuza sa manance, era irascibil, palid, incercanat si acuza dureri abdominale.

 

Rares suferea de sindromul de malabsorbtie, iar faptul ca, imediat ce consuma lapte praf formula, avea scaun aproape diareic si spunea ca il doare burtica m-a determinat sa iau in calcul o posibila alergie sau intoleranta la unul din componentele laptelui. Asa am ajuns sa ii fac copilului meu investigatia de laborator IgE specific la proteina din laptele de vaca. (vezi anexa)

 

Rezultatul a confirmat o reactie pozitiva a organismului copilului meu la alergenul - proteina laptelui de vaca, un aliment pe care il consuma cu o frecventa de doua ori pe zi. Din acel moment am inlaturat orice forma de lactate din alimentatia lui Rares, am inlocuit formula de lapte praf cu lapte de migdale si orez, iaurtul din lapte de vaca cu iaurtul vegetal. Am inlocuit untul cu pasta de avocado.

 

In toata aceasta perioada, am incercat diverse si numeroase tratamente naturiste: siropuri antihistaminice pe baza de plante, extracte, medicamente homeopate.

 

Nu pot spune ca tratamentele naturiste nu au ajutat. Sigur ca si-au dovedit eficienta, in preventie si in lipsa atacului direct al virusilor. Insa, intrat in colectivitate, copilul meu a avut cateva episoade virale manifestate foarte agresiv, cu febra mare, frison si stare generala alterata. Organismul sau fiind in permanenta alerta antialergica, cu o valoare a Ig E de aproape patru ori limita normala, virozele se complicau si ajungeam, de fiecare data, sa ii administram antibiotic.

 

 

Citeste si: Copilul meu a racit. Ce fac?

 

 

Doamna doctor pediatru din Constanta ne-a recomandat un tratament cu Singulair, pentru 3 luni, si aerosoli cu Flixotide, pentru 30 de zile. Nu am repetet investigatia de laborator Ig E si Ig E specific la proteina din laptele de vaca, insa, din luna ianuarie 2014, copilul meu nu a mai dezvoltat niciun episod bronsic si a inceput sa consume, treptat si in cantitati mici, derivate din laptele de vaca: iaurt, smantana, unt. Insa prefera tot cus-cus cu lapte de orez sau lapte de migdale si iaurt de soia cu biscuiti.

 

 

Sursa foto: http://www.freeimages.com/photo/631880

 

 

Citeste continuarea in: Copilul meu se freca incontinuu la ochisori, clipea des, lacrima, insa nu era necesar sa poarte ochelari de vedere!

 

Citeste si Surpriza adevarata este cea care nu are un pret si nu se vinde la magazin, ci vine din suflet!
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
    [0] => Array
        (
            [id] => 490
            [date] => 2016-10-08 01:03:42
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Marius
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => popescumariusvasile@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => link
                            [1] => text
                            [2] => http://www.viatadupabebe.ro/2016/10/01/viata-inainte-viata-dupa-bebe/
                        )

                    [3] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Din pacate cand intra in comunitate nu se mai poate tine sub control, poate la unii trece doar cu tratament naturist, depinde de organism
                        )

                    [4] => Array
                        (
                            [0] => abonare
                            [1] => 1abonare
                            [2] => 1
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [1] => Array
        (
            [id] => 24
            [date] => 2014-06-06 14:58:52
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => irina
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => yryna11@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Si eu intentionez sa merg la Olanesti in vara asta pentru tratament (alergii alimentare si dermatita atopica). Alina, cum mai este fetita? La ce medic balneolog ati fost?
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

    [2] => Array
        (
            [id] => 19
            [date] => 2014-05-22 19:50:27
            [fields] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [0] => name
                            [1] => text
                            [2] => Alina
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [0] => email
                            [1] => email
                            [2] => st_alinaro@yahoo.com
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [0] => message
                            [1] => textarea
                            [2] => Eu am o fetita care face urticarie cronica idiopatica de la varsta de 2ani jumatate.Am facut tot felul de analize ,am fost pe la tot felul de doctori alergologi ,parazitologi....e o poveste extrem de lunga.Am un dosar de analize si 3 ani traiti cu teama ca orice ii poate declansa o alergie....Acum fetita mea are 5 ani jumatate...Si a facut tratamente de toate felurile....ajunsese sa nu mai raspunda la tratamentul cu antihistaminice .In aceasta primavara am gasit o informatie despre curele cu apa de la Olanesti(injectii,aerosoili  si cure interne),si intr-o criza urata care ar fi necesitat o injectie cu hemisuccinat ...am plecat cu ea la Olanesti.Am urmat tratamentul prescris de medicul balneolog 10 zile....si sunt uimita de rezultat...are deja 11 zile de cand nu mai ia pastiluta zilnica.Cautati informatii despre izvorul nr 7 Olanesti...
                        )

                )

            [img_name] => 
        )

)
Marius 2016-10-08 01:03:42
Din pacate cand intra in comunitate nu se mai poate tine sub control, poate la unii trece doar cu tratament naturist, depinde de organism
irina 2014-06-06 14:58:52
Si eu intentionez sa merg la Olanesti in vara asta pentru tratament (alergii alimentare si dermatita atopica). Alina, cum mai este fetita? La ce medic balneolog ati fost?
Alina 2014-05-22 19:50:27
Eu am o fetita care face urticarie cronica idiopatica de la varsta de 2ani jumatate.Am facut tot felul de analize ,am fost pe la tot felul de doctori alergologi ,parazitologi....e o poveste extrem de lunga.Am un dosar de analize si 3 ani traiti cu teama ca orice ii poate declansa o alergie....Acum fetita mea are 5 ani jumatate...Si a facut tratamente de toate felurile....ajunsese sa nu mai raspunda la tratamentul cu antihistaminice .In aceasta primavara am gasit o informatie despre curele cu apa de la Olanesti(injectii,aerosoili si cure interne),si intr-o criza urata care ar fi necesitat o injectie cu hemisuccinat ...am plecat cu ea la Olanesti.Am urmat tratamentul prescris de medicul balneolog 10 zile....si sunt uimita de rezultat...are deja 11 zile de cand nu mai ia pastiluta zilnica.Cautati informatii despre izvorul nr 7 Olanesti...
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Cred în #Dreptul la fericire!
Ca să fiu fericită, am nevoie să am casa mea. Ca să fiu fericită, am nevoie ca al meu copil să îmi ceară de mâncare. Ca să fiu fericită, am nevoie ca...
Dragi mămici, simțiți sau ați simțit vreodată ca mine?
Dragi mămici (tăticii să mă ierte, dar cei mai mulți dintre ei au mai puține cunoștințe decât mămicile privitor la aspectul medical, ei au alte...
Organismul copilului meu s-a dovedit a avea intoleranta la ou, lapte de vaca, gluten, migdale si cajou.
Va spuneam, intr-un articol anterior, ca eu suspectam ca organismul lui Rares raspundea cu disconfort abdominal la mai multe alimente decat laptele de vaca.  ...
Copilul meu are un suflu sistolic, insa benign, fara semnificatie patologica.
Am atat de multe experiente, in calitate de mama, de impartasit si, comparativ, atat de putin timp, incat mi se intampla sa omit aspecte deosebit de importante. Unul...
Copilul meu se freca incontinuu la ochisori, clipea des, lacrima, insa nu era necesar sa poarte ochelari de vedere!
Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste sanatatea copilului, eu am invatat ca trebuie sa cer si o a doua parere.   Copilul meu, de foarte mic,...
In situatia in care copilului dumneavoastra ii ramane un os de peste in gat, nu intrati in panica. Eu am facut-o! Nu a ajutat la nimic.
In situatia in care copilului dumneavoastra ii ramane un os de peste in gat, nu intrati in panica. Eu am facut-o! Nu a ajutat la nimic, dimpotriva, s-a instalat...
Mami, ma doare burtica! Copilul meu a facut enterocolita.
" Mami, ma doare burtica! " Am auzit aceste cuvinte de nenumarate ori in timpul infectiei cu toxocara si, apoi, pe fondul consumului de lactate,...
Sigur ca a racit copilul, nu l-ai imbracat bine si l-ai tinut in curent!
De fiecare data cand copilul meu a racit , am fost subtil invinovatita de strabunica lui Rares ca nu l-am imbracat suficient de gros, nu l-am invelit noaptea, l-am...
Copilul meu a facut varicela. Eram speriata, dar pregatita, pentru ca stiam totul despre varicela.
Copilul meu a facut varicela.   Ma asteptam sa faca varicela. In grupa lui, la gradinita , copiii sunt mai mult decat colegi, sunt prieteni. Se...
21 martie este Ziua mondiala a Sindromului Down. Sa le spunem, in fiecare zi, copiilor nostri si, mai ales, astazi, cat sunt de minunati si cat sunt de minunati copiii din intreaga lume.
21 martie este Ziua mondială a Sindromului Down. 21 martie este o zi specială, dedicată unor copii speciali.   M-a supărat întotdeauna comparația...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.