Acasa Mama si Copilul Probleme de Sanatate Psihologia Copilului Pofta Buna La Gradinita Jurnalul sarcinii Experiente Despre mine

Rares era inca afectat de toxocaroza, insa nu de boala in sine, ci de consecintele ei. Organismul copilului meu suferea de malabsorbtie.

Scris de Aura Angheliu
Publicat: 17.03.2014
17 comentarii Comenteaza
Citeste si Copilul meu a urmat un tratament cu Zentel in doua prize de cate 21 de zile

Infecția cu toxocara canis a produs dezastre în corpul copilului meu. Unul dintre cele mai distrugătoare efecte ale toxocarozei a fost sindromul de malabsorbție. 
  
Tot ce citisem, și citisem mult, era despre toxocaroza. Îmi pusesem toate resursele în a "ucide" parazitul care îi afecta profund copilului meu starea de sănătate. Nu știam atunci că nu este suficient. Nu știam atunci că toxocaroza produce efecte, multe și dezastruoase, și după ce va fi fost tratată și vindecată. Nu știam nimic despre sindromul de malabsorbție. 
  
Ce înseamnă sindromul de malabsorbție la copii? Sindromul de malabsorbție este caracterizat prin pierderea capacității mucoasei digestive de a absorbi în mod adecvat nutrienții din mâncare în vasele de sânge, la nivelul intestinului subțire. Poate avea diverse cauze. 
  
În cazul copilului meu, malabsorbtia a apărut ca o consecință a unei infecții cu toxocara canis. Larva migrans a distrus mucoasa intestinală, provocând, astfel, dezechilibre ale absorbției nutrienților. Fiind "otrăvită" de toxinele pe care le elimină parazitul, mucoasa intestinală și-a pierdut funcția de selecție a nutrienților și, automat, capacitatea de a absorbi substanțele hrănitoare. 
  
Copilul meu, deși alimentat sănătos, nu se dezvolta adecvat. în marea majoritate, medicii pe care i-am consultat nu m-au și ascultat. Copilul meu suferea, eu vedeam și simțeam asta, însă nu aveam susținerea medicală pentru a-l diagnostica. 
  
Chiar și după ce am încheiat tratamentul cu zentel suspensie orală, în două prize a câte 21 de zile, copilul meu nu avea poftă de mâncare, era palid, cu cearcăne pronunțate, avea perioade de stagnare corporală sau de scădere în greutate, elimina, în materiile fecale, alimente parțial digerate, scaunul avea culoare modificată, deschisă, cu mucozități, dureri abdominale, balonare, prezentă slăbiciune și oboseală și avea pielea uscată, ca semn de deshidratare. 
  
Toate aceste manifestări ne-au determinat să credem, inițial, că tratamentul cu zentel nu fusese eficient. Tabloul clinic al copilului meu, la câteva luni de la tratament, era comparabil cu cel de dinainte de tratament. Eram descumpăniți. 

 

Citește și Cum evit sau temperez crizele de furie ale copilului meu. Experiențe de mamă.

 

 

Am ajuns, la recomandarea unui prieten, să consultăm un profesor doctor în parazitologie de la Institutul Cantacuzino. Acesta a fost singurul parazitolog (și am consultat trei specialiști în parazitologie) care ne-a înștiințat de existența analizei de laborator care să ne confirme sau nu infecția acută cu Toxocara Canis. 
  
Așa am ajuns, în luna februarie 2013, tratamentul cu zentel fiind încheiat în noiembrie 2012, să îi recoltăm din nou sânge pentru efectuarea investigației Toxocara Canis IgM. Rezultatul l-am primit la sfârșitul lui martie 2013 și, deși eram aproape sigură, din simptomatologia copilului meu, că toxocaroza încă îi afectează organismul, rezultatul a fost negativ. Organismul produsese anticorpi (Toxocara Canis IgG), însă infecția cu Toxocara fusese vindecată (Toxocara Canis IgM-negativ). 
  
Știu ca sună paradoxal, dar am fost dezamăgită de rezultat. Cunoșteam toate strategiile de luptă împotriva toxocarozei. Acum, însă, eram dezarmată. Dacă nu mai are infecție cu Larva Migrans Viscerală, ce are?! 
  

Citește și Știam totul despre toxocaroză înainte să se confirme infecția cu toxocara canis a copilului meu

 

Am discutat și cu o altă mămica a cărei fetiță suferise o intervenție chirurgicală de extirpare a unui chist hidatic produs de alt parazit, tenia. și ea observase că, în urma operației, copilului nu i se schimbase în bine starea de sănătate. Era la fel de slăbită, la fel de palidă, fără apetit. 
  
Am început să caut răspunsuri în direcția simptomatologiei comune: slăbiciune, tegumente palide, lipsa poftei de mâncare, dureri abdominale, curbă ponderală. Așa am ajuns să înțeleg cum funcționează sistemul digestiv, la copii și adulți, și ce efecte pot avea infecțiile produse de bacterii și paraziți în organism. 
  
Alimentele se digeră în stomac, iar selecția și "hrănirea" organismului cu nutrienți se face predominant la nivelul intestinului subțire. Mucoasa digestivă este cea care conduce substanțele nutritive în sânge. Aceasta, iritată fiind de toxinele pe care le elimină parazitul, nu-și mai poate îndeplini funcția de absorbție a nutrienților din mâncarea consumată și ajunge, în timp, să nu mai fie capabilă să facă selecția adecvată între ceea ce este hrănitor și mai puțin hrănitor pentru organism. 
  
Rareș era încă afectat de toxocaroza, însă nu de boala în sine, ci de consecințele ei. Organismul copilului meu suferea de malabsorbție. 
  
Sindromul de malabsorbție la copii împiedică dezvoltarea armonioasă, atât fizică, cât și la nivel intelectual, dată fiind nepătrunderea substanțelor hrănitoare în sânge. Tratamentul sindromului de malabsorbție este de durată și implică foarte multă răbdare. Copilul trebuie să mănânce câte puțin și des, cât mai sănătos, să fie evitate alimentele acide care pot irita mucoasa digestivă. 
  
Am citit despre cât de benefice sunt infuziile din anumite plante pentru organismul afectat de malabsorbție. Așa am început eu și Rareș să bem ceaiul de la ora 5. Ne serveam unul pe celălalt, la măsuță, cu câte un ceai făcut prin infuzie de cătină, fenicul, chimion, coacăze negre, mentă, busuioc, ghimbir. și discutam. Era momentul nostru! 

 

Citește și Copilul meu a răspuns la dragoste, înțelegere și calmitate. Așa am ajuns să mă repar pe mine însămi.

 

Eu ador primăvara, cu soarele care încălzește ușor, cu miresme de flori, cu miros de iarbă proaspătă ... Apreciam, atunci, orice zi ca fiind o frumoasă zi de primăvară (desi era vară toridă, apoi, toamnă cu ploaie și vânt), dacă, la finalul ei, reușisem să-l fac pe Rareș să mănânce, câte puțin și să fie și sănătos (un fruct, o legumă, un piure de broccoli și spanac, o supa cremă de legume etc.), să bea o cană cu ceai, să ia siropurile naturale menite a-i repara dezechilibrul digestiv.

 

A fost cumplit de greu. Însă, acum, copilul meu crește frumos!

 

sursa foto: http://www.sxc.hu/photo/996565

 

 

Citește continuarea în: Bebelușul va moșteni tendința de a fi alergic mai ales de la părintele de același sex, însă nu și specificul alergiei.

 

Citeste si Banii nu pot cumpara dragostea unui copil.
Unele articole pot contine informatii si sfaturi legate de anumite tratamente, afectiuni sau situatii. Acestea sunt doar pareri personale ale autorului. Va recomandam ca pentru orice afectiune sau problema medicala, psihologica sau de alta natura sa luati legatura cu un specialist in acest domeniu. Acest site este un jurnal unde sunt impartasite pareri si situatii si astfel orice sfat are o natura pur orientativa.

Articole relevante

 

Comenteaza prin Facebook

Comenteaza

Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 804
      [date] => 2021-06-23 12:44:57
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Lozneanu Luminița
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => luminita_lozneanu@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Bună ziua și eu mă chinui din cauza paraziților. Am 44 de ani și sunt din Suceava. Îmi poate recomanda cineva un medic parazitolog în Iași? Vă mulțumesc și aștept răspuns
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [id] => 663
      [date] => 2018-10-30 05:37:40
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Mihaela
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => mihaela_o_predescu@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Buna! Cum v-ati dat seama ca are sindrom de malabsorbtie, in afara de anumite simptome de genul mancare nedigerata in fecale, crestere lenta sau delco etc?
abonare
              [3] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [2] => Array
    (
      [id] => 660
      [date] => 2018-08-14 12:33:19
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Merlusca 
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => simonna_popescu@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Buna,
Ma numesc Simona si sunt din Bucuresti. Fetita mea de 3 ani are toxocara -valoarea igg 2.1. Am fost la parazitolog si ne-a comunicat ca acest parazit este in corpul ei de mai de mult. Si s-a situat in sitemul muscular. Ne-a recomandat zentel timp de 15 zile cu speranta ca o sa omoram acest parazit. 
Va rog sa-mi dati o adresa de mail unde putem sa vorbim mai in detaliu. Sunt o mamica disperata si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati impartasi din experienta d-voastra mai in detaliu.
Va multumesc !
O zi frumoasa!
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [3] => Array
    (
      [id] => 536
      [date] => 2017-06-26 19:59:34
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Irina
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => irina.andrei1984@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Buna ziua,

Tin sa va multumesc pentu toate detaliile pe care le-ati transmis prin experiennta pe care ati povestit-o, deoarece ne-au ajutat foarte mult sa intelegem ce presupune aceasta boala, dincolo de articolele medicale pe care le-am gasit pe internet si ceea ce ne-au relatat diversi medici.

Ati mentionat ca ati mers la Cantacuzino, la recomandarea unor prieteni, sa consultati un medic parazitolog de care ati fost incantata. Mi-ati putea recomanda si mie, va rog, acest doctor? Nu mai stim unde sa mergem si ce sa facem...

Va multumesc anticipat.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [4] => Array
    (
      [id] => 514
      [date] => 2017-03-21 10:32:19
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Aura Angheliu - Jurnalul unei mame
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => aura.angheliu@jurnaluluneimame.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => http://www.jurnaluluneimame.ro
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Dia, și eu i-am dat lui Rareș Zentel și da, i-a afectat ficatul. S-a refăcut, desigur, dar greu. Nu știu ce decizie aș lua, dacă m-aș întoarce în timp. Ce știu e că acum l-aș trata homeopatic. Iar la giardia, riscul de recontaminare e foarte mare, ceea ce înseamnă că e posibil să fie nevoie de mai mult de o cură cu zentel. Multă sănătate și energie bună! Toate trec.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [5] => Array
    (
      [id] => 513
      [date] => 2017-03-20 17:43:47
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Dia
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => zabetdiana1985@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Ciao. Am o fetita de 2,8 ani ...am facut multe analyze deoarece Nu ia in greutate are 11,5 kg ...I a iesit de 3 Sau 4 Ori giardia prezenta oua chisturi ...I am administrat helmiflores giardinophyt ulei sem dovleac....Acum ni s a recomandat zentel SI sirop liv 52. Oare ii va dauna ficatului ....am o strangere de inima..in ideea administrarii.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [6] => Array
    (
      [id] => 485
      [date] => 2016-08-18 13:01:15
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Gabi
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => nevada.nvd07@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Buna ziua. Sunt mamica unui baietel de 3 ani jumatate care a fost diagnosticat prin analiza la sange cu toxocara.IgG de 2.68 - limita 0.9 . Imi poate recomanda cineva un parazitolog bun in Bucuresti, Cluj! As vrea sa il examineze si un alt medic,nu doar cel la care merg in Iasi. Multumesc!
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1abonare
              [2] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [7] => Array
    (
      [id] => 194
      [date] => 2015-09-24 09:11:11
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Jurnalul unei mame
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => contact@jurnaluluneimame.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => http://www.jurnaluluneimame.ro
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Dragă Briggy, mulțumesc mult. Oamenii ca tine sunt dovada că demersul meu nu a fost în zadar. Știu că e greu. Și mie mi-a fost. Acum, suntem bine. Am depășit momentul. Pe mine m-a ajutat mult energia pe care am simțit-o venind de la prietenii care mi-au citit experiențele.
Cât despre toxocaroză, înainte de a institui tratamentul cu zentel, efectuează Toxocara IgM. Multă sănătate! Va trece totul și, după ce va trece, vei fi mai puternică :)
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [8] => Array
    (
      [id] => 193
      [date] => 2015-09-23 23:29:02
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Briggy
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => olaru_brigitte@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Draga mamica, nu pot decat sa-ti multumesc pentru ca ne-ai impartasit din experientele traite (chiar daca nu au fost placuet) si sper sa ma opresc odata din plans. E tragic ce se poate intampla din cauza neglijentei si lipsei de profesionalism a unor medici. 
Si noua ne-a recomandat medicul tratamentul cu Zentel insa am tot evitat sa il administrez, poate si convinsa de faptul ca analizele au iesit negative, insa simptomele exista, iar fiul meu nu are decat 2 ani si jumatate. Acum m-am convins ca trebuie urmat chiar daca toata lumea spune ca e toxic, si sper sa nu fie prea tarziu.
Multa sanatate tuturor.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [9] => Array
    (
      [id] => 189
      [date] => 2015-08-26 10:05:52
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Jurnalul unei mame
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => contact@jurnaluluneimame.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => http://www.jurnaluluneimame.ro
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Tatiana, vă mulțumesc mult. Știu că oameni care trec prin aceeași suferință înțeleg disperarea mea. Mulțumesc și eu că ați impărtășit aici și experiența dumneavoastră. Multă sănătate băiețelului. O să fie bine.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [10] => Array
    (
      [id] => 188
      [date] => 2015-08-25 21:44:52
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => voicu tatiana
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => voicutatiana@gmail.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Doamna va felicit ptr tot ce ati facut ptr copilul d-tra !Si eu practic i-am descoperit toxocara canis copilului meu de 5 anisori la insistentele mele din banii proprii la laborator deoarece medicul lui pediatru din nebuna nu ma scotea .E adevarat copilul nu a avut simtome asa de grave decit tuse persistenta si diagnosticat de medicul alergolog cu rinita alergica si alergic la acarieni .Am mers cu el la sectia de parazitologie de la colentina unde au un laborator foarte bun si medici foarte buni acolo sa vazut ca are toxocara canis .Ulterior nu am crezut si am facut mai multe teste inclusiv igm si aici surprica IGM NEGATIV-IGG POZITIV adica infectie mai veche de 2 ani de zile .tratamentul a fost de 15 zentel pauza inca 15 zentel cu liv 52 .IAM RECOLTAT SINGE DIN NOU INFECTIA SA REMIS SI ACUM DUPA 2 LUNI MAI FACEM O CURA DE 15 ZENTEL PINA LA INCEPEREA SCOLII DE INTRETINERE SA FIM SIGURI CA NU MAI ESTE NIMIC PE ACOLO .AM AVUT NOROC CA COPILUL A TOLERAT FOARTE BINE MEDICAMENTUL SI TRANSAMINAZELE NU AU CRESCUT .DOAMNE AJUTA SA FIE BINE !
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [11] => Array
    (
      [id] => 164
      [date] => 2015-02-11 14:52:41
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Alina
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => ioana.surcel@touch-media.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Din proprie experienta iti spun ca inrautatesti situatia dandu-i remedii sau tratamente "din auzite" pentru ca nu la toata lumea functioneaza, eu nu am facut decat sa imi distrug sistemul imunitar. Recomandarea mea este sa mergi cu fetita la un medic homeopat si in felul acesta ii vei trata fetitei tale problema si ii vei creste si imunitatea pentru ca are nevoie de asta deoarece giardia se gaseste peste tot, mai ales in medii cu multi copii (scoala, gradinita) asta este cea mai buna solutie. 
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [12] => Array
    (
      [id] => 163
      [date] => 2015-02-10 15:42:49
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => ana
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => ana5taurus@yaho.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => va multumesc pentru raspuns. deci am inteles ca teoretic poate da forme urate...practic ma cam omoara...daca as stii sigur ca e asta, as sta un pic mai linistita...ca pana nu isi revine nu pot sa am pace..daca stiti vreun remediu pentru malabsorbit cauzata, orice, astept pareri. Sofia a luat helmiflores, acum wormex de 1 zi si regim...o sa se faca chinezoaica in curand de la atata orez...doamne ajuta s-auzim de bine !
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [13] => Array
    (
      [id] => 162
      [date] => 2015-02-10 15:09:59
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Alina 
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => ioana.surcel@touch-media.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Buna Ana, 

Este foarte mult de discutat pe tema asta! Giardia, pentru unii simplu, pentru altii o adevarata povara. Ma confrunt cu aceasta problema de aproximativ un an si am trecut prin tot felul de stari si de manifestari care au ajuns chiar sa imi puna viata in pericol! Primele simptome au fost durerile de cap pe care le-am tratat cu fel de fel de antibiotice care mi-au scazut imunitatea, recunosc nu am avut niciodata diaree (simptomele fiind diferite de la un caz la altul), dar scaunul nu era niciodata unul normal, iar intr-o zi m-am trezit cu o pata mare pe gat, foarte urata, atunci m-am speriat si am hotarat sa merg la un medic dermatolog. Am focut o multime de teste si analize care au iesit perfect, atunci medicul mi-a recomandat examenul coproparazitologic si am avut mare noroc ca m-a sfatuit sa il repet de mai mult ori pentru ca abia la a 6 a proba a iesit. Bucuroasa ca am aflat ce am, am dat fuga la doctorul de familie sa imi dea tratament, pentru toata familia, desigur, acesta mi-a prescris albendazol si de aici am ajuns sa iau a 10 a oara otrava asta care pur si simplu m-a distrus si nu pentru ca nu isi facea neaparat efectul, ci pentru ca exista o alta sursa de reinfestare, de unde luam mereu, iar eu ma tratam si iar si iar! Am ajuns de doua ori in stare grava, la urgente, aproape de soc anafilactic si asta pentru ca ajunsesem sa fac alergie la aproape orice. Acum sunt putin mai linistita, desi imi apar in fiecare dimineata bubite pe corp si asta pentru ca merg la un medic homeopat, iar tratamentul da roade! 
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [14] => Array
    (
      [id] => 161
      [date] => 2015-02-10 14:44:47
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => Jurnalul unei mame
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => contact@jurnaluluneimame.ro
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => http://www.jurnaluluneimame.ro
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Dragă Ana,

Am și eu un exemplu în familie de infecție cu giardia și, da, dă manifestări grave, pentru că elimine toxine. Și este foarte greu să scapi de giardia, pentru că există riscul de reinfestare, mai ales că vorbim de un copil. Uite, am să rog persoana care s-a confruntat cu o simptomatologie urâtă din cauza acestui parazit să-ți răspundă mai în detaliu.

Cu drag, Aura.
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

          [5] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [15] => Array
    (
      [id] => 160
      [date] => 2015-02-10 14:32:31
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => ana
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => ana5taurus@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => link
              [1] => text
              [2] => 
            )

          [3] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Buna,

Am o fetita de 11 luni, care are diaree de vreo 2 luni. I-a iesit giardia. La ultimul antigen i-a iesit slab pozitiv, dar ideea e ca nu reusim sa tinem in frau diareea decat cu smecta, are cearcane uriase, doarme prost, scrasneste din dinti, nu ia in greutate de 2 luni..sunt disperata...nu stiu cum sa o ajut sa treaca peste problema...am avut o problema asemanatoare cu baiatul la 9 luni si lui i-a trecut dupa o perioada lunga de regim, lapte delactozat (am renuntat si la alaptat atunci)...imi amintesc ca lui ii facusem si toxocara canis, dar nu i-a iesit...

poti sa imi dai un sfat? cum ati reusit sa treceti peste malabsorbtie? poate giardia sa dea manifestari atat de grave? am fost si la alergolog, zicea ca nu pare a fi alergie...nu stiu daca sa ii fac testele de alergii la intolerante...

poti sa ma ajuti?

multumesc,

ana
            )

          [4] => Array
            (
              [0] => abonare
              [1] => 1
            )

        )

      [img_name] => 
    )

  [16] => Array
    (
      [id] => 14
      [date] => 2014-04-07 04:48:49
      [fields] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [0] => name
              [1] => text
              [2] => ciobanu
            )

          [1] => Array
            (
              [0] => email
              [1] => email
              [2] => mihaela.radu76@yahoo.com
            )

          [2] => Array
            (
              [0] => message
              [1] => textarea
              [2] => Buna,sunt Claudia din Craiova
Si eu ma confrunt cu aceasta problema la baietelul meu de 5 ani,am consultat si eu un parazitolog din bucuresti,copilul a urmat 2 cure de zentel.As dori sa putem vorbi mai mult.Te rog,spune mi cum putem comunica
Multumesc
            )

        )

      [img_name] => 
    )

)
Lozneanu Luminița 2021-06-23 12:44:57
Bună ziua și eu mă chinui din cauza paraziților. Am 44 de ani și sunt din Suceava. Îmi poate recomanda cineva un medic parazitolog în Iași? Vă mulțumesc și aștept răspuns
Mihaela 2018-10-30 05:37:40
Buna! Cum v-ati dat seama ca are sindrom de malabsorbtie, in afara de anumite simptome de genul mancare nedigerata in fecale, crestere lenta sau delco etc?
abonare
Merlusca 2018-08-14 12:33:19
Buna,
Ma numesc Simona si sunt din Bucuresti. Fetita mea de 3 ani are toxocara -valoarea igg 2.1. Am fost la parazitolog si ne-a comunicat ca acest parazit este in corpul ei de mai de mult. Si s-a situat in sitemul muscular. Ne-a recomandat zentel timp de 15 zile cu speranta ca o sa omoram acest parazit.
Va rog sa-mi dati o adresa de mail unde putem sa vorbim mai in detaliu. Sunt o mamica disperata si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati impartasi din experienta d-voastra mai in detaliu.
Va multumesc !
O zi frumoasa!
Irina 2017-06-26 19:59:34
Buna ziua,

Tin sa va multumesc pentu toate detaliile pe care le-ati transmis prin experiennta pe care ati povestit-o, deoarece ne-au ajutat foarte mult sa intelegem ce presupune aceasta boala, dincolo de articolele medicale pe care le-am gasit pe internet si ceea ce ne-au relatat diversi medici.

Ati mentionat ca ati mers la Cantacuzino, la recomandarea unor prieteni, sa consultati un medic parazitolog de care ati fost incantata. Mi-ati putea recomanda si mie, va rog, acest doctor? Nu mai stim unde sa mergem si ce sa facem...

Va multumesc anticipat.
Dia, și eu i-am dat lui Rareș Zentel și da, i-a afectat ficatul. S-a refăcut, desigur, dar greu. Nu știu ce decizie aș lua, dacă m-aș întoarce în timp. Ce știu e că acum l-aș trata homeopatic. Iar la giardia, riscul de recontaminare e foarte mare, ceea ce înseamnă că e posibil să fie nevoie de mai mult de o cură cu zentel. Multă sănătate și energie bună! Toate trec.
Dia 2017-03-20 17:43:47
Ciao. Am o fetita de 2,8 ani ...am facut multe analyze deoarece Nu ia in greutate are 11,5 kg ...I a iesit de 3 Sau 4 Ori giardia prezenta oua chisturi ...I am administrat helmiflores giardinophyt ulei sem dovleac....Acum ni s a recomandat zentel SI sirop liv 52. Oare ii va dauna ficatului ....am o strangere de inima..in ideea administrarii.
Gabi 2016-08-18 13:01:15
Buna ziua. Sunt mamica unui baietel de 3 ani jumatate care a fost diagnosticat prin analiza la sange cu toxocara.IgG de 2.68 - limita 0.9 . Imi poate recomanda cineva un parazitolog bun in Bucuresti, Cluj! As vrea sa il examineze si un alt medic,nu doar cel la care merg in Iasi. Multumesc!
Jurnalul unei mame 2015-09-24 09:11:11
Dragă Briggy, mulțumesc mult. Oamenii ca tine sunt dovada că demersul meu nu a fost în zadar. Știu că e greu. Și mie mi-a fost. Acum, suntem bine. Am depășit momentul. Pe mine m-a ajutat mult energia pe care am simțit-o venind de la prietenii care mi-au citit experiențele.
Cât despre toxocaroză, înainte de a institui tratamentul cu zentel, efectuează Toxocara IgM. Multă sănătate! Va trece totul și, după ce va trece, vei fi mai puternică :)
Briggy 2015-09-23 23:29:02
Draga mamica, nu pot decat sa-ti multumesc pentru ca ne-ai impartasit din experientele traite (chiar daca nu au fost placuet) si sper sa ma opresc odata din plans. E tragic ce se poate intampla din cauza neglijentei si lipsei de profesionalism a unor medici.
Si noua ne-a recomandat medicul tratamentul cu Zentel insa am tot evitat sa il administrez, poate si convinsa de faptul ca analizele au iesit negative, insa simptomele exista, iar fiul meu nu are decat 2 ani si jumatate. Acum m-am convins ca trebuie urmat chiar daca toata lumea spune ca e toxic, si sper sa nu fie prea tarziu.
Multa sanatate tuturor.
Jurnalul unei mame 2015-08-26 10:05:52
Tatiana, vă mulțumesc mult. Știu că oameni care trec prin aceeași suferință înțeleg disperarea mea. Mulțumesc și eu că ați impărtășit aici și experiența dumneavoastră. Multă sănătate băiețelului. O să fie bine.
voicu tatiana 2015-08-25 21:44:52
Doamna va felicit ptr tot ce ati facut ptr copilul d-tra !Si eu practic i-am descoperit toxocara canis copilului meu de 5 anisori la insistentele mele din banii proprii la laborator deoarece medicul lui pediatru din nebuna nu ma scotea .E adevarat copilul nu a avut simtome asa de grave decit tuse persistenta si diagnosticat de medicul alergolog cu rinita alergica si alergic la acarieni .Am mers cu el la sectia de parazitologie de la colentina unde au un laborator foarte bun si medici foarte buni acolo sa vazut ca are toxocara canis .Ulterior nu am crezut si am facut mai multe teste inclusiv igm si aici surprica IGM NEGATIV-IGG POZITIV adica infectie mai veche de 2 ani de zile .tratamentul a fost de 15 zentel pauza inca 15 zentel cu liv 52 .IAM RECOLTAT SINGE DIN NOU INFECTIA SA REMIS SI ACUM DUPA 2 LUNI MAI FACEM O CURA DE 15 ZENTEL PINA LA INCEPEREA SCOLII DE INTRETINERE SA FIM SIGURI CA NU MAI ESTE NIMIC PE ACOLO .AM AVUT NOROC CA COPILUL A TOLERAT FOARTE BINE MEDICAMENTUL SI TRANSAMINAZELE NU AU CRESCUT .DOAMNE AJUTA SA FIE BINE !
Alina 2015-02-11 14:52:41
Din proprie experienta iti spun ca inrautatesti situatia dandu-i remedii sau tratamente "din auzite" pentru ca nu la toata lumea functioneaza, eu nu am facut decat sa imi distrug sistemul imunitar. Recomandarea mea este sa mergi cu fetita la un medic homeopat si in felul acesta ii vei trata fetitei tale problema si ii vei creste si imunitatea pentru ca are nevoie de asta deoarece giardia se gaseste peste tot, mai ales in medii cu multi copii (scoala, gradinita) asta este cea mai buna solutie.
ana 2015-02-10 15:42:49
va multumesc pentru raspuns. deci am inteles ca teoretic poate da forme urate...practic ma cam omoara...daca as stii sigur ca e asta, as sta un pic mai linistita...ca pana nu isi revine nu pot sa am pace..daca stiti vreun remediu pentru malabsorbit cauzata, orice, astept pareri. Sofia a luat helmiflores, acum wormex de 1 zi si regim...o sa se faca chinezoaica in curand de la atata orez...doamne ajuta s-auzim de bine !
Alina 2015-02-10 15:09:59
Buna Ana,

Este foarte mult de discutat pe tema asta! Giardia, pentru unii simplu, pentru altii o adevarata povara. Ma confrunt cu aceasta problema de aproximativ un an si am trecut prin tot felul de stari si de manifestari care au ajuns chiar sa imi puna viata in pericol! Primele simptome au fost durerile de cap pe care le-am tratat cu fel de fel de antibiotice care mi-au scazut imunitatea, recunosc nu am avut niciodata diaree (simptomele fiind diferite de la un caz la altul), dar scaunul nu era niciodata unul normal, iar intr-o zi m-am trezit cu o pata mare pe gat, foarte urata, atunci m-am speriat si am hotarat sa merg la un medic dermatolog. Am focut o multime de teste si analize care au iesit perfect, atunci medicul mi-a recomandat examenul coproparazitologic si am avut mare noroc ca m-a sfatuit sa il repet de mai mult ori pentru ca abia la a 6 a proba a iesit. Bucuroasa ca am aflat ce am, am dat fuga la doctorul de familie sa imi dea tratament, pentru toata familia, desigur, acesta mi-a prescris albendazol si de aici am ajuns sa iau a 10 a oara otrava asta care pur si simplu m-a distrus si nu pentru ca nu isi facea neaparat efectul, ci pentru ca exista o alta sursa de reinfestare, de unde luam mereu, iar eu ma tratam si iar si iar! Am ajuns de doua ori in stare grava, la urgente, aproape de soc anafilactic si asta pentru ca ajunsesem sa fac alergie la aproape orice. Acum sunt putin mai linistita, desi imi apar in fiecare dimineata bubite pe corp si asta pentru ca merg la un medic homeopat, iar tratamentul da roade!
Jurnalul unei mame 2015-02-10 14:44:47
Dragă Ana,

Am și eu un exemplu în familie de infecție cu giardia și, da, dă manifestări grave, pentru că elimine toxine. Și este foarte greu să scapi de giardia, pentru că există riscul de reinfestare, mai ales că vorbim de un copil. Uite, am să rog persoana care s-a confruntat cu o simptomatologie urâtă din cauza acestui parazit să-ți răspundă mai în detaliu.

Cu drag, Aura.
ana 2015-02-10 14:32:31
Buna,

Am o fetita de 11 luni, care are diaree de vreo 2 luni. I-a iesit giardia. La ultimul antigen i-a iesit slab pozitiv, dar ideea e ca nu reusim sa tinem in frau diareea decat cu smecta, are cearcane uriase, doarme prost, scrasneste din dinti, nu ia in greutate de 2 luni..sunt disperata...nu stiu cum sa o ajut sa treaca peste problema...am avut o problema asemanatoare cu baiatul la 9 luni si lui i-a trecut dupa o perioada lunga de regim, lapte delactozat (am renuntat si la alaptat atunci)...imi amintesc ca lui ii facusem si toxocara canis, dar nu i-a iesit...

poti sa imi dai un sfat? cum ati reusit sa treceti peste malabsorbtie? poate giardia sa dea manifestari atat de grave? am fost si la alergolog, zicea ca nu pare a fi alergie...nu stiu daca sa ii fac testele de alergii la intolerante...

poti sa ma ajuti?

multumesc,

ana
ciobanu 2014-04-07 04:48:49
Buna,sunt Claudia din Craiova
Si eu ma confrunt cu aceasta problema la baietelul meu de 5 ani,am consultat si eu un parazitolog din bucuresti,copilul a urmat 2 cure de zentel.As dori sa putem vorbi mai mult.Te rog,spune mi cum putem comunica
Multumesc
Comentariile ce contin cuvinte vulgare nu vor fi acceptate. Va rugam sa tineti cont ca toate comentariile necesita moderare de catre un administrator.

Va mai recomandam sa cititi

Cred în #Dreptul la fericire!
Ca să fiu fericită, am nevoie să am casa mea. Ca să fiu fericită, am nevoie ca al meu copil să îmi ceară de mâncare. Ca să fiu fericită, am nevoie ca...
Dragi mămici, simțiți sau ați simțit vreodată ca mine?
Dragi mămici (tăticii să mă ierte, dar cei mai mulți dintre ei au mai puține cunoștințe decât mămicile privitor la aspectul medical, ei au alte...
Organismul copilului meu s-a dovedit a avea intoleranta la ou, lapte de vaca, gluten, migdale si cajou.
Va spuneam, intr-un articol anterior, ca eu suspectam ca organismul lui Rares raspundea cu disconfort abdominal la mai multe alimente decat laptele de vaca.  ...
Bebelusul va mosteni tendinta de a fi alergic mai ales de la parintele de acelasi sex, insa nu si specificul alergiei.
Inca de cand avea o luna, doamna doctor pediatru l-a caraterizat medical pe Rares ca fiind un copil cu fond alergic , mostenit, se pare, de la tatal lui. Am auzit...
Copilul meu are un suflu sistolic, insa benign, fara semnificatie patologica.
Am atat de multe experiente, in calitate de mama, de impartasit si, comparativ, atat de putin timp, incat mi se intampla sa omit aspecte deosebit de importante. Unul...
Copilul meu se freca incontinuu la ochisori, clipea des, lacrima, insa nu era necesar sa poarte ochelari de vedere!
Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste sanatatea copilului, eu am invatat ca trebuie sa cer si o a doua parere.   Copilul meu, de foarte mic,...
In situatia in care copilului dumneavoastra ii ramane un os de peste in gat, nu intrati in panica. Eu am facut-o! Nu a ajutat la nimic.
In situatia in care copilului dumneavoastra ii ramane un os de peste in gat, nu intrati in panica. Eu am facut-o! Nu a ajutat la nimic, dimpotriva, s-a instalat...
Mami, ma doare burtica! Copilul meu a facut enterocolita.
" Mami, ma doare burtica! " Am auzit aceste cuvinte de nenumarate ori in timpul infectiei cu toxocara si, apoi, pe fondul consumului de lactate,...
Sigur ca a racit copilul, nu l-ai imbracat bine si l-ai tinut in curent!
De fiecare data cand copilul meu a racit , am fost subtil invinovatita de strabunica lui Rares ca nu l-am imbracat suficient de gros, nu l-am invelit noaptea, l-am...
Copilul meu a facut varicela. Eram speriata, dar pregatita, pentru ca stiam totul despre varicela.
Copilul meu a facut varicela.   Ma asteptam sa faca varicela. In grupa lui, la gradinita , copiii sunt mai mult decat colegi, sunt prieteni. Se...
Adauga experienta ta

Împărtășește experiența ta cu Jurnalul unei Mame!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.