Am mâncat ieri din bărcuțele de vinete cu legume și toți patru am dat votul pentru repetare meniului.
Pentru această rețetă, avem nevoie de
- 3 vinete potrivite
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 ardei gras sau 1 ardei kapia
- 250 de gr. de ciuperci champignon
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei presat la rece
- 2 roșii
- sare
- piper
Spălăm vinetele, le ștergem, le tăiem pe jumătate și scobim miezul, obținând forma unei bărcuțe. Presărăm bărcuțele cu sare și le rumenim în tigaia cu 100 de ml de ulei pe o parte și pe cealaltă, atât cât să nu se înmoaie. Apoi, le scurgem pe un șervețel. Între timp, călim ceapa și usturoiul în foarte puțin ulei. Adaugăm miezul de la vinete, ardeiul și ciupercile, toate tăiate cubulețe și menținem tigaia pe foc încă 3-4 minute. Acum este momentul să tocăm mărunt roșiile și pătrunjelul verde, le adăugăm, presărăm sare și piper după gust și le mai lăsăm pe toate pe plită încă 1 minut, și asta ca să se combine aromele. Umplem cele 3 bărcuțe din vinete cu compoziția de legume obținută și le dăm la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute.
Poftă bună!